zondag, 19 mei 2024 07:21

Inzameling voor de Voedselbank

Op zaterdag 1 juni houdt de Voedselbank Houten weer een winkelinzameling bij de PLUS aan de Riddersborch. Ze zamelen op deze dag van 9:00-17:00 houdbare producten in waar we op dit moment tekort aan hebben.

We zijn nog op zoek naar enkele mensen om op deze dag te helpen met het flyeren en/of het in ontvangst nemen van de gedoneerde producten. Heb je 2 uurtjes over en wil je helpen? Meld je bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Helaas komt het steeds vaker voor dat we onvoldoende producten hebben om in onze schappen te leggen. Het is dus vaker nodig om inzamelingen te houden. Daarnaast kopen we ook steeds vaker producten bij, met name groente, fruit, zuivel, vis en (halal) kip. Helaas is de trend dat we steeds minder voedsel gratis krijgen aangeboden. Naast de inzet van producenten om efficiënter te produceren, zijn er steeds meer initiatieven om overschotten alsnog te verkopen i.p.v. naar de voedselbank te brengen, zoals de ‘Too good to go’-app, ‘over de datum’- winkels en ‘overblijvers-boxen’ of -schappen in supermarkten.