donderdag, 23 mei 2024 10:39

Inschrijvingen Gouden Eekhoorn Awards geopend

Zwerfvuil opruimen. Kleding ruilen met vriendinnen, kennissen en collega's. Of inheemse bomen en struiken aanplanten om de biodiversiteit een handje te helpen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van initiatieven die kans maken op een Gouden Eekhoorn Award. Met de Gouden Eekhoorn Awards beloont ASN Bank mensen die zich inzetten voor een groene en sociale toekomst.

En iedereen kan meedoen. Ook in Utrecht! Vanaf vandaag is het mogelijk om jezelf of iemand anders te nomineren op www.vanafhier.nl/asn-gouden-eekhoorn

Met de Gouden Eekhoorn Awards wil ASN Bank mensen die zich inzetten voor een groene en sociale samenleving belonen. Wie bewezen verschil maakt, maakt kans op de prijs. De Gouden Eekhoorn Awards worden uitgereikt in drie categorieën: individuele initiatieven, groepsinitiatieven en initiatieven van jongeren (<18 jaar). Echt íedereen die groen of sociaal bezig is, kan dus meedoen.

"Iedereen met groene bedoelingen is voor ons goud waard", zegt Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman, directeur Klant en Dienstverlening bij ASN Bank en juryvoorzitter van de Gouden Eekhoorn Awards. "Daarom belonen we kleine én grote initiatieven die bewezen groen en sociaal doen met deze prijzen. We hopen zo te laten zien dat groen en sociaal doen best makkelijk kan zijn. En al kan beginnen met het opruimen van je straat of het vervangen van tegels door planten of gras. Als we allemaal iets doen en een voorbeeld nemen aan de inschrijvers, maken we de wereld een beetje schoner, veiliger en mooier. We kijken uit naar alle inzendingen en roepen mensen uit Utrecht op om zichzelf of een ander te nomineren."

De eerste initiatieven

Een voorbeeld van een initiatief dat meedingt naar de prijs, is Speelotheek Tuf-Tuf. De speelotheek leent een grote collectie aangepast speelgoed uit aan kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. En ook Attila van 13 doet mee aan de Gouden Eekhoorn Awards. Hij raapt regelmatig zwerfvuil op, houdt zo zijn straat en buurt schoon en inspireert leeftijdsgenoten. Maar er zijn nog veel meer initiatieven die meedoen: van kledingruil en het circulair repareren van elektronica tot het aanplanten van inheemse planten voor meer biodiversiteit.

De tijdlijn en aanmelden

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen open. Iedereen met een initiatief kan zichzelf of een ander tot en met 27 juni inschrijven. In juli en augustus beoordeelt de jury alle initiatieven en nomineert zij 5 initiatieven per categorie die onderscheidend, vernieuwend of voor veel mensen bereikbaar zijn.

Deze 15 genomineerden maken kans op de juryprijs in hun categorie. En er is ook een publieksprijs te winnen! Van 2 tot en met 13 september kan iedereen hiervoor zijn stem uitbrengen op één van de 15 genomineerden. Half september is de uitreiking van de drie juryprijzen en de publieksprijs. De winnaars van de jury- en publieksprijzen ontvangen ook een geldbedrag van € 1.000.

Inschrijven voor de Gouden Eekhoorn Awards

Ben of ken jij iemand die iets bijdraagt aan een duurzamere wereld? Geef jezelf of die ander op en maak kans op een award (en een mooi geldbedrag)! Schrijf je in op www.vanafhier.nl/asn-gouden-eekhoorn. Hier vind je ook meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden.