donderdag, 23 mei 2024 12:47

Jongeren mogen meedenken met het waterschap

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden zoekt jongeren voor de Waterraad studiejaar 2024-2025. In de Waterraad leren jongeren over het werk van een waterschap en mogen ze meedenken met het bestuur. Bijvoorbeeld over de gevolgen van klimaatverandering voor waterbeheer. Of over nieuwe manieren om bewoners en ondernemers te laten helpen met waterbeheer.

Wat doet de Waterraad?

Elke maand komt de Waterraad samen voor een activiteit of leerzaam werkbezoek. Bijvoorbeeld een crisisoefening, een bezoek aan een rioolwaterzuivering of een bijeenkomst van het algemeen bestuur van het waterschap. Ook adviseert de Waterraad het bestuur en medewerkers over verschillende onderwerpen. Dit levert het waterschap nieuwe en frisse ideeën op. En de leden van de Waterraad doen alvast relevante werkervaring op die ze op hun cv kunnen zetten.

Jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen zich aanmelden

De Waterraad bestaat uit 10 tot 20 jongeren tussen de 18 en 25 jaar. De raad wordt elk jaar opnieuw samengesteld. Momenteel loopt de werving voor de raad die in september 2024 start. Jongeren die in ons werkgebied wonen, werken of studeren aan een mbo, hbo of universiteit kunnen zich aanmelden.

Twan de Ruiter (Waterraad 2023-2024): “Ik zou de Waterraad zeker aanbevelen. Ik vond het een mooie kans om tijdens mijn - toch vaak theoretische - studie een meer praktische bijdrage te leveren aan de maatschappij.”

Geïnteresseerden voor de Waterraad 2024-2025 van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden kunnen zich vóór 16 juni aanmelden via de werken bij-site van HDSR.