dinsdag, 07 mei 2013 12:12

Koploper Victum 1 wint van TRIAZ

Op zaterdagmiddag 27 april moest koploper Victum 1 het opnemen tegen de nummer laatst van de poule, Triaz uit en in Amsterdam. Met in het achterhoofd de eerste wedstrijd, welke ruime werd gewonnen, mocht er geen onderschatting plaats vinden en/of gemakzuchtig over gedacht worden.

Victum 1 was de wedstrijd daarvoor thuis tegen Velocitas niet op tijd bij de les en leed op die manier toen haar eerste nederlaag. Dit mocht tegen Triaz niet nogmaals gebeuren. Met een zonnetje en een toch verraderlijke zuidwesten wind floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste helft was verdedigend erg sterk, er werd veel druk gezet en goed gecommuniceerd, waardoor het spel van Triaz goed ontregeld werd. Aanvallend was het goed, alleen ontbrak het geluk zo nu en dan bij de afronding, waardoor er maar een magere 2-7 op het scorebord stond met de rust. De tweede helft ging het spel wat meer op en neer, de Houtense formatie liet verdedigend de touwtjes iets meer vieren maar bleven gestaag doorgaan met scoren waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. De eindstand werd bepaald op 9-15. Door deze overwinning en het puntenverlies van de nummer 2 VEO kan Victum 1 zaterdag 11 mei kampioen worden in de eerste klasse en promoveren naar de landelijke overgangsklasse. Dan moet er thuis wel eerst gewonnen worden van EKVA uit Almere. De wedstrijd begint om 15:30 uur op sportpark De Wetering...