vrijdag, 24 mei 2013 13:47

Feest in 'Buitenwereld' groot succes!

Op maandag 2e Pinksterdag werd het Kinderfestijn in de speeltuin en de kinderboerderij gevierd. De nieuwe stichting 'Buitenwereld' gaat de speeltuin en de kinderboerderij in Houten beheren en dat werd gevierd met een groots opgezet Kinderfestijn.

De kinderen en ouders werden feestelijk ontvangen door een kikker en een prinses. Bij de opening werd het nieuwe bord door wethouder Nicole Teeuwen, in bijzijn van vele enthousiaste kinderen, onthuld. Als cadeau ontving het bestuur van 'Buitenwereld' van de wethouder een prachtige luchtfoto van het gebied. Daarna was het natuurlijk tijd voor alle activiteiten zoals de speurtocht, schilderen, schminken, genieten van heerlijke geurende wafels en meer. De kinderen konden met de speurtocht over het hele terrein de juiste antwoorden verzamelen om de gouden bal te vinden en met de uitslag aan het einde een ijsje te ontvangen. Het weer zat gelukkig mee, zo'n 1000 bezoekers hebben het grootste gedeelte van de middag droog de kinderboerderij en de speeltuin bezocht.

Veel bezoekers reageerden enthousiast op de plannen waardoor de kinderboerderij en de speeltuin worden verbonden met elkaar. Op termijn zal het gebied van de kinderboerderij en speeltuin één geheel zijn. Tot die tijd blijft de kinderboerderij gratis toegankelijk. Voor de speeltuin wordt entree gevraagd. Dit kan door een dagkaart te kopen of een abonnement aan te schaffen. Voor informatie over de prijzen van een abonnement en het aanschaffen hiervan kunt u terecht bij de blokhut/entree van de speeltuin van ‘Buitenwereld’.

De activiteiten tijdens het Kinderfestijn werden georganiseerd door speeltuin&kinderboerderij van de 'Buitenwereld', NME Houten, natuur- en milieueducatie, Stichting Fladderen Houten, Stichting Kinderaktiviteiten Houten, Ars Peintura, Bijenhoudersvereniging Kromme Rijn Lek en IJssel, Stichting Reinaerde. De coördinatie van de dag was in handen van de Lions Club Houten. De nieuwe stichting 'Buitenwereld' en het Kinderfestijn worden gefaciliteerd door 'van Houten&co'. 'Buitenwereld' bedankt graag haar sponsoren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt; NTI Zakelijk, AB Midden Nederland, Rabobank Kromme Rijnstreek, Viveste, Habion, Dierenartsenpraktijk Kromme Rijnstreek en Crystal Networks. Dagsponsor van het Kinderfestijn was Kinderopvang Kindergarden Houten. Informatie over Buitenwereld is te vinden op www.buitenwereld.nl