vrijdag, 07 juni 2013 11:40

Koningin opent Thomashuis

HOUTEN - Onder grote belangstelling van het Houtens publiek opende koningin Maxima vrijdagochtend het 100ste Thomashuis.

Bij aankomst kreeg ze eerst het welbekende bloemetje van twee blinde zussen die in het Thomashuis wonen en de koningin welkom mochten heten.

Daarna werd een schilderij onthuld van Thomas, de zoon van Hans van Putten, de oprichter van de Tomashuizen. Nergens was voor onze zoon een geschikte kleinschalige woning te vinden, volgens de principes die wij als ouders voor ogen hadden’’, legde hij de majesteit en overige aanwezigen uit. Daarop besloten wij zelf huizen op te zetten, gerund door een (echt)paar met ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een Thomashuis biedt acht mensen uit die doelgroep een veilig huis, waar direct op de wensen en behoeften kan worden ingespeeld.

Koningin Maxima toonde zich erg onder de indruk van de opzet. Jullie hebben hier een mooi huis, met hele mooie kamers,’’ zei ze aan tafel met de bewoners. Ook de tuin vind ik prachtig. Ik hoop dat jullie daar veel tijd in kunnen doorbrengen.

Op de vraag van een van de bewoners of ze zulke huizen ook in Argentinië hebben, moest Maxima even nadenken: ‘’Nee, niet op deze wijze. is echt uniek voor Nederland.

De aanwezige leerlingen van het Wellantcollege Houten –verantwoordelijk voor de aanleg van de tuin- konden samen met de bewoners terugkijken op een geslaagd koninklijk bezoek.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/juni/07/koningin_opent_thomashuis