maandag, 24 juni 2013 07:52

Leuke voorstelling ‘De Klok van 13’

HOUTEN – Zondag 23 juni traden leerlingen van het Houtens Muziek Collectief op met hun musical De Klok van 13’. Alles in deze productie is door kinderen zelf bedacht en geschreven. De groep van 22 deelnemers heeft het hele jaar naar deze dag toe gewerkt en het resultaat mocht er zijn.

Een leuke vondst van de kinderen (9-12 jaar) was om de voorstelling te openen met een pantomimescène waarin zij live op het toneel met verf een klokkentoren in het decor schilderden. Dankzij de bijzondere klok met 13 cijfers gingen de bewoners van het Liefdesbos altijd aardig met elkaar om. Maar daar kwam verandering in toen het mysterieuze cijfer ontvreemd werd. De kinderen lieten door vrolijk en duidelijk toneelspel zien wat de gevolgen waren van de cijferdiefstal. Het Liefdesbos veranderde in het Hatersbos met alle gevolgen van dien. Maar er werd een plattegrond gevonden en de inbreng van alle personages bracht na grappige verwikkelingen het cijfer aan het einde van de voorstelling weer terug op zijn plek in de klok. De eigengemaakte liedjes en een stoere ‘Overvallersrap’ klonken leuk en zorgden voor een passende sfeer in de voorstelling. Ook de bewegingen en dans in deze productie kwam uit de koker van de kinderen zelf. Het viel op dat elke dans steeds goed paste bij de ontwikkelingen in het toneelverhaal. Een loterij, op vermakelijke manier gepresenteerd door Bram Winkel en Karlijn van Biezen, maakte de voorstelling compleet.
Jaarlijks biedt docent Astrid Bleys in de cursus Kindermusical de mogelijkheid om met veel vrijheid aan de slag te gaan en eigen ideeën uit te werken tot een middagvullende totaalproductie. Bij het instuderen en opbouwen van de voorstelling worden de kinderen achter het toneel geholpen door een groep jongeren die vol overgave allerlei ondersteunende klusjes op zich nemen. De hele productie die werd opgevoerd in Theater Aan de Slinger ademde het gevoel van groot enthousiasme en goed teamwork. Het Houtens Muziek Collectief zet met deze opzet nu al voor het dertiende jaar een inspirerend en creatief aanbod neer.
Kinderen die volgend jaar ook aan de veelzijdige kindermusical mee willen doen kunnen zich opgeven via www.muziekschoolhouten.nl.

1.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg6.jpeg