donderdag, 27 juni 2013 13:01

Nationale Ouderendag Houten

Nationale Ouderendag is dè dag om ouderen in het zonnetje te zetten. Deze dag vindt plaats op 4 oktober. Elke gemeente die deelneemt aan Nationale Ouderendag stelt een lokaal comité samen. Interesse om zelf in dit lokale comité actief aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Thieu Marechal, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Voor wie?

Je bent zo oud als je jezelf voelt. Over het algemeen kun je zeggen dat de primaire doelgroep 75+ is.  Nationale Ouderendag staat in het teken van het vervullen van wensen van ouderen.

Deze wensen kunnen soms heel klein zijn samen, bijvoorbeeld; een ijsje eten, een kopje koffie drinken, een wandeling in het bos of aan zee, naar schoonheidsspecialiste, een bos bloemen of gewoon een autoritje maken. De doelstelling is om individuele wensen van ouderen te vervullen op deze dag.

Komende week worden 1000 wenskaarten gedrukt en daarna verspreid door organisaties als “tafeltje dekje”, Vitras, ZorgThuis van Zorgspectrum, Buurtzorg, consulent Welzijn, huisartsen, kerkelijke organisaties, etc. Tussen 1 augustus en 1 oktober zal het comité moeten zorgen voor vrijwillige wensenvervullers. Hiervoor zoekt het comité inwoners uit Houten (liefst) van een andere generatie, die zich eenmalig willen inzetten (een soort NL-doet) voor de individuele oudere inwoner van Houten. Alle wensen worden nagetrokken en op haalbaarheid getoetst om daarna een passende vrijwilliger te vinden die de wens in vervulling kan laten gaan. De wenskaarten zijn ook te verkrijgen bij Centrum Markant en Het Haltna Huis. Voor verdere informatie ga naar de website: www.nationaleouderendag.nl

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger/wensvervuller, neem dan contact op met “Nationale Ouderendag Houten” telefoon : 030-8201127 of reageer via de website.