maandag, 08 juli 2013 08:55

Verrassend dinnershows door muziekschool

HOUTEN – Na de geslaagde première op 30 juni presenteerden jongeren van het HMC op zondag 7 juli opnieuw hun uitverkochte dinnershow ‘Edraa’. De acteurs begeleidden alle gasten bij binnenkomst naar een plaats aan de tafels die veelbelovend gedekt waren met grootmoeders tafellinnen.

In het verhaal “Edraa’ speelt elk van de jongeren een zelfgekozen toneelrol die op zeer persoonlijke manier ingevuld is. De personages lopen uiteen van English gentelman, bos-elf, fastfood-jongere, tot businessman. Het is de groep gelukt om een verrassend verhaal te maken waarin de personages elkaar helpen om over een levenshindernis heen te stappen. Humor en serieuze thema’s wisselen elkaar op en prettige manier af tijdens deze veelzijdige show. Tevens nemen alle spelers de rol van zingende ober op zich, om tijdens de voorstelling een vers gekookte driegangenmaaltijd op te dienen.
De productie is tot stand gekomen in nieuwe cursus MusicalAtelier voor jongeren. Onder begeleiding van de rapper Petion Cleton en muziekdocent Astrid Bleys krijgen jongeren de vrije hand om een eigen productie te maken. De cursus staat het komend seizoen weer open voor nieuwe deelnemers. Voor informatie: www.arion-muziek.nl