maandag, 08 juli 2013 06:20

15 Rustpunten actief in Kromme Rijnstreek

Vanaf nu kunt u ook in het buitengebied even kennismaken met de gastvrijheid die inwoners van de Kromme Rijnstreek u op hun eigen erf bieden. Klik op uw smartphone www.rustpunt.nu in en kijk via de Rustpuntzoeker waar de locaties gelegen zijn, wát er te doen is en plan er direct uw route heen.

Op deze website kunt u via het knooppuntsysteem ook digitaal een route plannen en printen of op uw mobieltje overzetten. 

Wat is een Rustpunt?

Gelegen aan of vlakbij een fiets- of wandelroute of aan het knooppuntennetwerk, treffen passerende fietsers of wandelaars een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage.

Op een aantal Rustpunten zullen tevens eigen agrarische- of streekproducten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gebiedskaart aanwezig, waarop ook alle Rustpunten vermeld staan. Er liggen vaak info mappen waarin men kan uitzoeken welke horecagelegenheid of belevingplek in de directe omgeving een mogelijk volgende stop wordt.

De Rustpunten zijn te herkennen aan het bord langs de weg, in eiken palen gevat en een typisch boomstam-fietsenrek. Alleen geopend als dit bord is voorzien van het tekstbordje “OPEN”. Er staat een massieve, inlands houten FSC picknickset, een prullenbak, een waterkoker, ranja en een Senseo apparaat met ingrediënten om zelf je koffie, thee of frisdrank te schenken met wat lekkers.

In de Kromme Rijnstreek zijn nu al een aantal rustpunten, u vindt ze allemaal op www.rustpunt.nu.

 

Lees meer http://streekhuiskrommerijn.nl/nieuws/211957.aspx?t=15%20rustpunten%20actief%20in%20kromme%20rijnstreek