woensdag, 17 juli 2013 07:23

Houtense afslanker naar landelijke finale

 

HOUTEN - Francis Roelofs uit Houten is verkozen tot finalist voor de verkiezing ‘Cambridge Afslanker van het Jaar’. De finaledag wordt op 6 september gepresenteerd door Henkjan Smits. Henkjan Smits is in 2009 zelf 16 kilo afgeslankt met Cambridge en sindsdien de vaste presentator van deze avond.

Zijn vrouw Petra was deze week met een cameraman in Houten om het verhaal van Francis alvast op film vast te leggen.
Francis is 30 kilo afgeslankt met het Cambridge 500 programma, maar vooral verkozen vanwege haar bijzondere levensverhaal. Een leven waarin zij zich voornamelijk heeft weggecijferd voor anderen, in het bijzonder voor haar dochter Claudia. Die is als kind door een medische blunder zwaar verstandelijk gehandicapt geraakt, waarna Francis alle zorgtaken op zich heeft genomen. Daarnaast was er veel stress in haar leven doordat haar zoon in Irak en Afghanistan heeft gediend en zij zelf door haar familie is verstoten vanwege haar dochter. Francis leefde door alle stress heel ongezond en kreeg gezondheidsklachten door haar overgewicht. Eind vorig jaar heeft zij contact gezocht met Cambridge consulente Anuscka van der Horst, die haar heeft begeleid. Nu 58 jaar oud en 30 kilo lichter, heeft zij eindelijk weer volop energie.
Francis vertrekt eind augustus met de andere finalisten naar Engeland om Cambridge te bezoeken, waar het dieet is ontwikkeld. Francis is blij verrast: “Ik had nooit gedacht dat ik in de finale zou komen. Het is een hele eer.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/juli/17/houtense_afslanker_naar_landelijke_finale