zondag, 25 augustus 2013 19:45

Brandweer in Schalkwijk zoekt vrijwilligers

Door natuurlijk verloop heeft de brandweer regelmatig behoefte aan vrijwilligers. Op dit moment is de post Schalkwijk op zoek naar nieuwe mensen.

Vrijwilligers van de brandweer zijn in het dagelijks leven werkzaam in alle beroepsgroepen. Het zijn mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor hulp aan mens en dier, onder niet alledaagse omstandigheden. Deze mensen verrichten het brandweerwerk naast hun reguliere baan.
Na een keuring wordt van je verwacht dat je een cursus manschap volgt die je tot een vakbekwaam brandweerman/-vrouw maakt. Om de vaardigheden bij te houden, oefenen wij op de woensdagavond. Als vrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding en krijg je voor oefenen en uitrukken een uurvergoeding. Een hele spannende en uitdagende hobby binnen een hecht team.
 
Wij zoeken:
Twee enthousiaste en verantwoordelijke mensen (m/v) die stressbestendig zijn, in teamverband kunnen werken, zich betrokken voelen bij hun woon- en/of werkomgeving en zich willen inzetten voor de veiligheid van mens en dier.
Daarnaast voldoe je aan de volgende punten:
- Je woont en/of werkt binnen ons verzorgingsgebied (de wijken de Stenen en de Grassen, Tull en 't Waal, 't Goy of Schalkwijk) en je bent in staat om binnen 4 - 5 minuten na alarmering bij de brandweerpost te zijn.
- Je bent tussen de 18 en 40 jaar oud en meestal op de dag beschikbaar voor een uitruk; beschikbaarheid op de dag is een pre. Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan voor 6 september op deze advertentie.
Voor aanmelden en/of vragen kun je terecht bij de postcommandant Ab Smit.