zondag, 25 augustus 2013 20:15

Week van het Hospice 2013

Van maandag 16 tot en met zaterdag 28 september 2013 organiseren Lions Club Houten, Rotary Club Houten Castellum en Rotary Club Houten gezamenlijk de ‘Week van het Hospice’.  Een week vol activiteiten om geld in te zamelen ter ondersteuning van het Hospice Kromme Rijnstreek.

Het Hospice is een voorziening voor mensen die hun laatste levensfase niet thuis kunnen of willen doorbrengen. Zij vinden in het Hospice de steun en verzorging die ze aan het eind van hun leven zo hard nodig hebben. Gasten komen voor het Hospice in aanmerking op medische indicatie.
Het Hospice wordt “gerund” door meer dan 100 vrijwilligers. Voor de exploitatie is het Hospice zeer afhankelijk van giften en donaties. Zie Uw deelname en inspanning voor deze ‘Week van het Hospice’ als een gift die het voortbestaan van dit Hospice mede mogelijk maakt. In 2012 hebben de activiteiten € 18.500 opgebracht. Het streven is om dit bedrag dit jaar te overtreffen.
In de Week van het Hospice zijn de volgende activiteiten gepland.
 
Maandagavond 16 september:  ‘Carrousel d’ Hospice’
Het ‘Carrousel d’ Hospice’ is een uniek evenement in Theater Aan de Slinger. Naast exquise hapjes verzorgd door Restaurant Kasteel Heemstede en mooie wijnen aangeboden door Rietveld Wines zijn er exclusieve optredens van Het Dudok Strijkkwartet en muzikale comedy van Maartje en Kine. Tussendoor is er een ludieke veiling met verassende items.
Aanvang 19.30 uur
 
Vrijdagavond 20 september: ‘Mixed Music’
College De Heemlanden verandert deze avond in een discotheek. U kunt  genieten en volop dansen op de muziek van de Ruud Vis Band en Sustained. Tussen de optredens door en aan het eind van de avond draaien DJ’s Marc en Stevie  een gevarieerd aanbod van muziek vanaf de 80-er jaren. Een avond dansen  voor het goede doel.
Aanvang van de avond: 21.00 uur. De zaal is open om 20.30 uur.
 
Zaterdag 28 september: ‘Wielertocht Kromme Rijnstreek’
Houten, het fietsdorp bij uitstek heeft er een fietsevenement bij. Zowel voor de mannen en vrouwen met de smalle banden als voor het gezin dat ook met kleine kinderen een mooi rondje wil fietsen zijn er diverse routes uitgezet. De opbrengst van dit fietsevenement wordt natuurlijk geschonken aan het hospice.