dinsdag, 27 augustus 2013 19:15

lustrumfeest Theater Aan de Slinger


Theater Aan de Slinger viert dit jaar haar vijfjarig bestaan, en wel op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september!

Een mooie gelegenheid om een zodanig gevarieerd programma te bieden dat u een beeld krijgt van de diversiteit aan kunstenaars en verenigingen waar Aan de Slinger mee samenwerkt. Zo ziet u operette, 3d streetart, cabaret, een educatieve voorstelling, een speurtocht voor jonge kinderen, en nog veel meer.

* Met op vrijdagavond: Theaterkoor Houten, pianist Thijs Borsten die de uit Houten afkomstige sopraan Brigitta Gantevoort en de Argentijnse Flamenco koningin Erminia Fernandez Córdoba uitdaagt voor een duet, cabaretduo Dames voor na Vieren en aansluitend een disco in de foyer door The Boogie Express.

* Met op zaterdagmiddag: een kinderprogramma met een optocht door dansers van Stardance, schminken, een vossenjacht (speurtocht) door Theatergroep Splinter en 'Dansende Woorden' door dansers van de Houtense dansscholen. Ook kunt u voor het theater 'live' zien hoe een 3D streetpainting wordt gemaakt onder leiding van een professionele streetpainter.

* Met op zaterdagavond: een barbecue op het theaterplein vanaf 18.00 uur, een danstheater-performance door 'Theetijd' met een knipoog naar de etiquette van het theedrinken, een programma in de zaal vanaf 20.30 uur met de Partizanen (winnaars van het Leids Cabaret Festival), de theatervoorstelling ‘Val je op mij?’ van Mayon van der Klei e.a. en een muzikaal optreden van het kwartet BRAK. In de buitenbioscoop op het theaterplein draait om 21.00 uur de Bond-film ‘Skyfall’ (12+).

* En met op zondagmiddag: in de theaterzaal de Grand Finale van de zesde editie van Open Podium Aan de Slinger (het podium voor Houtens talent) en buiten voor het theater de 3D streetpainting die deze dag wordt afgerond.

Het lustrumprogramma is zeer divers. Er zijn programma-onderdelen met vrije inloop, maar voor de optredens in de theaterzaal dienen (gratis) tickets besteld te worden in verband met het aantal zitplaatsen in de zaal. De barbecue en de Grand Finale zijn betaalde tickets. De buitenbioscoop heeft maximaal tweehonderd zitplaatsen in verband met zichtlijnen en veiligheid. Kijk dus goed per onderdeel hoe het zit, om teleurstelling te voorkomen. Tickets voor de diverse onderdelen zijn te bestellen vanaf woensdag 28 augustus 12.00 uur via de website van het theater. Zie www.theateraandeslinger.nl voor meer informatie over het programma en het bestellen van tickets.