zaterdag, 31 augustus 2013 17:43

Wat doe jij op Burendag 21 september?

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en is tegenwoordig hot. Want eenvoudiger kan het bijna niet. Tijdens Burendag ondernemen duizenden mensen in heel het land allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en de inwoners nader tot elkaar brengen.

Dit kan zijn in de vorm van samen koffiedrinken, een doe- of sportactiviteit tot een klusdag in de buurt. De ervaring laat zien dat Burendag een laagdrempelige manier is om in contact te komen met bekende en onbekende buren. Ook in de straten van Houten is er van alles te doen op Burendag. Afgelopen jaar hebben de samenwerkende kerken Houten het initiatief genomen voor Burendag als "pilot" in Houten Noordoost. Zij hebben Burendag gekoppeld aan het project "Buurttafels" Zij boden hiermee in verschillende straten een plek om de naaste buren te ontmoeten en elkaar in het oog te blijven houden. Dit was een succes. En ook dit jaar nemen de samenwerkende kerken in Houten het initiatief voor Burendag, maar nu voor alle wijken. Kerkleden worden komende weken ook vanaf de kansel opgeroepen om samen met hun buurtgenoten iets te organiseren in hun buurt. Meer informatie op www.geloofinhouten.nl

Samen aan de slag voor een schonere leefomgeving. Eerst samen de buurt opruimen en dan achteraf een feestje? De gemeente Houten en woningcorporatie Viveste roepen bewoners op om zich tijdens Burendag en Keep it Clean Day, de dag ervoor, in te zetten voor een schonere leefomgeving. Meer informatie hierover op www.houten.nl/houtenschoon. Meedoen? Zin om ook een activiteit te organiseren op Burendag? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een tafel, een paar stoelen en iets te drinken kan het al heel gezellig worden. Het opbouwwerk van ‘van Houten&co’ ondersteunt, adviseert en inspireert graag de mensen die burendag willen organiseren in hun buurt. Je kunt hiervoor contact opnemen met: Annekee Bosveld, opbouwwerker ' van Houten&co' Wijkwerkplaats De Meerkoet. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel: 030-7001562. Kijk voor ideeën en aanvraag van het startpakket ook eens eens op www.burendag.nl.

Meer in deze categorie: « Samen aan tafel Streekmarkt »