vrijdag, 13 september 2013 14:44

Eerste Houtense streekmarkt op 18 september

Op Het Wed, in het centrum van Houten, is woensdag 18 september de eerste Houtense streekmarkt. Het is een combinatie van een markt met streekproducten en educatieve kinderactiviteiten. De markt duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Wethouder Michiel van Liere (duurzaamheid) verricht om 14.00 uur de officiële openingshandeling.

Ruim een jaar geleden vonden de Milieu Werkgroep Houten, de werkgroep Eetbaar Houten van Transition Town Houten en de boeren van Terecht Anders elkaar met het idee om een streekmarkt te organiseren. Het resultaat van hun inspanningen zijn de streekmarkten die - in eerste instantie als proef - de komende vijf weken worden gehouden.

Leuk, lekker en duurzaam

Op de streekmarkt bieden boeren en andere voedselproducenten uit Houten en omgeving hun producten op milieuvriendelijke wijze aan. En bij elke markt verzorgt Natuur en Milieu Educatie (NME) Houten een kinderactiviteit over voedsel en duurzaamheid. Dus heeft u zin in lekkere producten uit uw directe omgeving en/of een leuk uitje voor de kinderen? Kom langs!

Slecht weer = geen streekmarkt

De komende vijf weken is er elke woensdag streekmarkt van 13.00 tot 17.00 uur. De laatste markt is op 16 oktober. Bij slechte weersvoorspellingen gaat de streekmarkt niet door. Dit wordt bekendgemaakt via www.streekmarkthouten.nl, via Twitter (@DuurzaamHouten) en de facebookpagina Duurzaam Houten. De initiatiefnemers willen de streekmarkt vanaf 2014 structureel organiseren. De proef die de komende vijf weken wordt gehouden, moet hiervoor de puntjes op de i zetten.