vrijdag, 27 september 2013 14:47

Inspirator Ronald van den Hoff op Winter Streekplatform

Ronald van de Hoff is aanwezig op het Winter Streekplatform 14 nov as. ter inspiratie en ondersteuning van uw initiatieven. Voor de Kromme Rijnstreek is zijn denk- en werkwijze toepasbaar in bijvoorbeeld de gezamenlijk streekpromotie en onze samenwerking in het streekplatform.

Inspirator Ronald van den Hoff op Winter Streekplatform

Ronald onderneemt zeer bewust met alle mogelijkheden van deze tijd, met slimme combinaties van online en off-line activiteiten, en slimme combinaties van economisch en sociaal kapitaal. Hij zegt daarover: 

"We leven in een tijdsgewricht. Daar is geen ontkomen aan. De dynamiek giert om ons heen. Wat vandaag “zeker” was is morgen weer weg. Een heuse crisis. Een falend bancair systeem met daaruit volgend een economische neergang die zijn weerga niet kent. Stilstand. File. Het is voor ieder weldenkend mens wel duidelijk dat er een aantal zaken structureel in ons land verkeerd zijn en inmiddels al gewoon zijn ontspoort. We hebben onszelf vastgezet.

Parallel aan onze fysieke werkelijkheid is er een nieuwe wereld ontstaan, waar iedere dag waarde wordt gecreëerd. Vaak zonder dat er tegenover die waarcreatie direct een geldelijke beloning staat. Het is een wereld waar mensen samenwerken in een vaak niet vooraf gedefinieerde samenstelling. En ze delen, delen en delen. In die wereld begrijpt men dat delen vermenigvuldigen is. In die wereld heeft een omkering in het denken plaatsgevonden en die blijkt heel veel op te leveren. Het is de wereld van de virtuele sociale netwerken. De kracht van sociale netwerken groeit enorm. Na het zich “aan elkaar verbinden” is het delen ontstaan. Er wordt ongegeneerd kennis en ervaringen gedeeld over allerlei producten en diensten, zonder dat je dit als buitenstaander merkt. Als vervolg zie je nu nieuwe vormen van samenwerking ontstaan. Sociale netwerken zijn de machtcentra van morgen. Misschien zelfs al wel die van vandaag! Als overheid, ondernemer, dienstverlener of fabrikant is het zaak je in deze wereld te begeven."

 

Ronald van den Hoff is mede-oprichter van CDEF Holding BV, een scala van bedrijven die actief zijn op de grens van de horeca en de wereld van de sociale media. CDEF Holding BV exploiteert onder andere het bekroonde concept van Seats2meet.com meeting-, werk-en kantoorruimtes. 

Ronald is, naast horeca ondernemer, ook een online ondernemer en enthousiaste webtrend strateeg. Hij maakt deel uit van de Nederlandse groep van vooraanstaande trendwatchers, genaamd Trendrede. Naast zijn werkzaamheden binnen CDEF Holding BV., werkt hij aan innovatie met (internationale) hotelketens en andere dienstverlenende bedrijven op het gebied van E-commerce, E-communicatie, Business Modelling, Value Networks en Organizational Innovation. Hij  is ook actief voor de Society30 Foundation.
 

 

Lees meer http://streekhuiskrommerijn.nl/nieuws/224064.aspx?t=inspirator%20ronald%20van%20den%20hoff%20op%20winter%20streekplatform