vrijdag, 04 oktober 2013 14:53

Mooi tuinieren

Een moestuin saai? Als je de moestuin van 'De Boschhoeve' een keer hebt gezien, weet je dat ook het tegendeel waar kan zijn. De schoonheid en kleuren van vele soorten groenten, gecombineerd met kruiden, fruit en vrolijke plukbloemen maken er een waar lustoord van. We laten je genieten van paarse spruitjes, rode en gele snijbiet, kardoen, pompoenen en sierkomkommers, geflankeerd door bloeiende randen van lavendel, knoflookbieslook of heilige basilicum (!).

Onze vurige border staat vol met crocosmia's, wonderboom, salvia's, zinnia's en bruinbladige dahlia's in warme tinten. 

Nieuwe en aparte groentezaden, die vaak juist verrassend oud blijken te zijn, worden uitgeprobeerd. We bouwen eigenzinnige klimvormen om steun te bieden aan bonen, sierkomkommers, pompoenen en eenjarige klimmers. Bent u al nieuwsgierig? Er is teveel om in deze korte tekst te beschrijven.
De kwekerij en privé-tuinen van 'De Boschhoeve' liggen op een unieke plek, temidden van grootschalige akkers en eikensingels aan de Veluwezoom bij Wolfheze. In 1985 is er een begin gemaakt met de tuinen rond de boerderij, gevolgd door de vaste plantenkwekerij in 1989. Een belangrijk onderdeel van deze privétuinen is de zgn. 'Mooie Moestuin' waar we ons sinds 1997 met hart en ziel op hebben gestort. De lezing over deze bijzondere moestuin vindt plaats op woensdag 23 oktober, in de NME-ruimte van SC-centrum De Heuvel aan de Keercamp, te Houten en begint om 20.00 uur. Toegang voor leden van Groei & Bloei is gratis, niet-leden betalen € 3.--