woensdag, 23 oktober 2013 05:37

Markt over ouder worden

Speciaal voor 65-plussers wordt er op 2 november van 10. 00 en 14. 00 uur een gezondheidsmarkt gehouden. Deze markt staat in het teken van vitaal ouder worden.
U kunt informatie krijgen over verschillende onderwerpen die met gezondheid te maken hebben.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: gezonde voeding, het nut van bewegen, beweegactiviteiten in de buurt, (loop) hulpmiddelen, ondersteuning voor mantelzorgers, thuiszorg, informatie over indicatiestelling voor zorg en nog veel meer. 

De markt geeft u de gelegenheid tot het stellen van vragen, maar u kunt ook uw gezondheid testen. Bent u wel eens gevallen of heeft u moeite met lopen? Test dan uw evenwicht bij de fysiotherapeut. Heeft u een veilige woning? Bespreek het met de ergotherapeut. Hoe is uw bloeddruk en uw bloedsuiker? Loop eens langs bij de verpleegkundige. Maakt u zich wel eens zorgen om uw gewicht? Vraag het 
de diëtist.
Op Slim Wonen demonstreren plaatselijke ondernemers hun producten. Hier kunt u zien hoe eenvoudige hulpmiddelen uw leven een stuk prettiger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een deurcamera, zodat u kunt zien wie er voor de deur staat, of een handgreep in de douche. Deze zijn met hulp van anderen eenvoudig te plaatsen. Met deze hulpmiddelen kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ook worden er een paar korte presentaties gegeven, waarin u nog meer praktijkvoorbeelden ziet.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/oktober/23/markt_over_ouder_worden