woensdag, 23 oktober 2013 20:00

IJsbaan en winter-evenementen op Het Rond in december 2013

Vanaf donderdag 12 december 2013 tot en met zondag 5 januari 2014 is het plein van Het Rond het middelpunt van veel winters vermaak. Er komt een ijsbaan van 350 m² te liggen met echt ijs, waarop naar hartenlust geschaatst kan worden.

In een grote tent is er in die periode een gevarieerd programma. Dit evenement komt in de plaats van de jaarlijkse kerstmarkt. Drie dagen kerstsfeer zijn nu ingeruild voor drie en halve week volop sportiviteit, gezelligheid en activiteit op Het Rond. Het Rond bruist weer, net zoals tijdens het stadsstrand in de zomer.

 

Kerst met koren
Op vrijdagavond 13, zaterdag 14 en zondag 15 december 2013 treden weer zo’n dertig koren op met hun kerstrepertoire op het plein. Het zijn veel koren uit Houten en ook uit de regio. Het definitieve programma is binnenkort te vinden op www.hetrond.nl

Weekmarkt
Met de weekmarkt vindt overleg plaats over de mogelijkheden die dit evenement biedt voor samenwerking. Deze markt zal door de ijsbaan en de tent op het plein dan op 12 en 19 december 2013 en op 2 januari 2014 dan deels een andere opstelling hebben. Verder zijn zij voornemens om op maandag 23 december 2013 een extra marktdag te houden met een kerstmarkt.

Voorlopig programma ijsbaan en tent
De ijsbaan zal in deze periode voor iedere schaatsliefhebber beschikbaar zijn om lekker te schaatsen. In de tent is er een uitgebreid programma in voorbereiding, o.a. met een après –skiparty, pub-quiz en stamppot-buffet, kerstbingo, 70’s 80’s en 90’s avond met dj, kerstgala – black tie, chantykoor, Hollands-Utrechtse avond met smartlappen, klaverjassen en darten en een happy new year-party. Het complete programma zal terzijnertijd gepubliceerd worden in de weekbladen en op de websites van winkelcentrum Het Rond en de samenwerkende Horeca-ondernemers van Het Rond.

Schoolschaatsen 
In de week vóór de kerstvakantie nodigen wij ‘s morgens en ‘s middags de scholen uit om te komen schaatsen. Dit gebeurt op intekening per klas of combinatie van klassen. De inschrijving daarvoor kan binnenkort plaatsvinden. Daar komt nadere informatie over. Samenwerking met bedrijven en ondernemers

 

In de planning is nog ruimte voor speciale bedrijfsactiviteiten, zoals eindejaarsborrels evt. gecombineerd met schaatsarrangementen. Ook zijn er nog diverse mogelijkheden om langs de baan reclameborden te plaatsen en sampling-acties te doen gedurende deze periode. Als bedijven daarover nadere informatie wensen, dan kan men dat opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan wordt een sponsorpakket toegestuurd. Nog vrijwilligers nodig Om alles ‘in goede banen’ te leiden zijn de organisatoren nog op zoek naar vrijwilligers. Er zijn drie ijsmeesters nodig die gedurende de periode van de ijsbaan voor goede ijskwaliteit zorgen en de ijsmachines bedienen. Daarvoor geeft de leverancier van de ijsbaan een trainingsdag, die geïnteresseerden voor deze klus ( -gratis-) krijgen aangeboden. Verder heeft het evenement nog een 15-tal vrijwilligers nodig voor de ijsbaan, die willen helpen met de uitgifte en inname van schaatsen, de kassa en het toezicht op de baan. Voor beide functies kunt u zich opgeven bij de Vrijwilligerscentrale op www.vrijwilligerscentralehouten.nl

Het plein in winterse sferen
Naast de gebruikelijke kerstversiering, die dit jaar op een aantal punten is vernieuwd, komt er een lichtdak op het plein. In het midden wordt een paal van 8 meter hoog geplaatst waaraan 20 lichtstrengen van 20 meter naar de zijkanten lopen en daar worden bevestigd op palen van 6 meter hoog. Op die manier ontstaat er een sfeervol lichtdak.