vrijdag, 01 november 2013 13:28

Rapport Preventief Huisbezoek

Rapport Preventief Huisbezoek 75+ Houten Noord West

'van Houten&co' heeft het rapport 'Preventief Huisbezoek 75+ Houten Noord West' afgerond. Preventief Huisbezoek 75+ is een huisbezoek aan zelfstandig wonende 75-plussers om hen te informeren over voorzieningen en activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn met als doel hen zo lang mogelijk zelfstandig en aangenaam te laten wonen. Deze huisbezoeken zijn door deskundige vrijwilligers onder begeleiding van de coördinator Preventief Huisbezoek, Siets Wunderink uitgevoerd.

In 2012/2013 zijn belangstellende 75-plussers in een gedeelte van Houten Noord West, nl. de Gaarden, Oorden, Hoven en Hoeven thuis bezocht en de gegevens van deze huisbezoeken zijn anoniem verwerkt in een rapport. Met de uitkomsten weten we meer over hoe het met de 75-plussers gaat en wat zij nodig hebben om op een plezierige manier zelfstandig te kunnen blijven wonen. We kunnen onze activiteiten en ondersteuning hierop aanpassen.

Enkele uitkomsten: Algemeen: 102 mensen (64% vrouw) hebben een huisbezoek gehad, bijna de helft van deze mensen woont samen of is gehuwd en ruim de helft woont al meer dan 20 jaar in Houten. Van de groep die wil verhuizen (13%) wil bijna iedereen in Houten blijven wonen.

Gezondheid: ruim de helft vindt zijn/haar gezondheid goed tot uitstekend, maar 54% ondervindt in het dagelijks leven beperkingen door gezondheidsproblemen. Bijna een kwart heeft mantelzorg ontvangen (of ontvangt dit nog steeds) en 6% geeft mantelzorg, vaak aan de partner.

Mobiliteit: voor vervoer maakt men het meest gebruik van eigen auto, fiets of men loopt.

Sociale omgeving en contacten: bijna iedereen voelt zich veilig in eigen huis en omgeving, het contact met de buren is meestal goed, maar 38% van de mensen voelt zich meer of minder eenzaam.

Het rapport is te vinden op www.vanhoutenenco.nl. U kunt het rapport ook inzien op één van de locaties van 'van Houten&co' of contact opnemen met Siets Wunderink, coördinator Preventief Huisbezoek 75+, tel. 030-7001520 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.