dinsdag, 07 januari 2014 11:42

Repaircafe Houten

Op elke 2e zaterdag van de maand, is er een Repaircafe in Houten. In de oneven maanden vindt die plaats in de “Kringloopwinkel” aan de Brug 13a op ongeveer 50 meter voorbij het “Gemeentelijk afvalscheidingsstation”. In de even maanden in de “wijkwerkplaats de Meerkoet” aan de Meerkoetweide 39. In juli en augustus zijn we met zomerreces. In september beginnen we weer in de Kringloopwinkel.

We zijn van 11:00 tot 15:00 geopend. Maar om zeker te zijn dat u geholpen kan worden en dus teleurstellingen te voorkomen is het verstandig voor 14:30 aanwezig te zijn.
Tijdens een Repaircafe kunnen inwoners van Houten en directe omgeving met hun kapotte spullen naar de Meerkoet komen waar deskundige vrijwilligers zullen proberen die spullen te repareren. Die reparatiediensten worden gratis aangeboden. Alleen als er vervangende onderdelen nodig zijn dan dienen de kosten daarvan ter plekke te worden afgerekend. Om kleine verbruiksartikelen te kunnen bekostigen wordt echter een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting RepairCafé (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland maar ook in het buitenland die zelf hun eigen RepairCafé willen beginnen. De Stichting ondersteunt ook het RepairCafé in Houten. Het RepairCafé initiatief kwam uitgebreid aan bod op de Nederlandse en Duitse TV . Op www.repaircafe.nl kan meer informatie gevonden worden over de activiteiten in heel Nederland en de doelstelling van het RepairCafé initiatief.

De maatschappelijk belangen die nagestreefd worden met dit initiatief zijn:

  • Het terugdringen van de weggooicultuur,
  • het verkleinen van de afvalberg,
  • de verhoging van zelfredzaamheid,
  • het stimuleren van sociale cohesie in een productieve sfeer en
  • het verlies van basis reparatiekennis in de maatschappij tegengaan.

Wil u graag meer informatie stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Media