zaterdag, 08 maart 2014 14:15

Laatste knotdag van het seizoen

Laatste knotdag van het seizoen Hans Geerlings

De knotgroepen uit Nieuwegein en Houten slaan traditiegetrouw eenmaal per seizoen de handen ineen om een grote klus aan te pakken. Op 8 maart was dat bij de wielen in Tull en  Waal.

 Dit terrein wordt beheerd door het recreatieschap de Stichtse Groenlanden. Het recreatieschap zorgde voor onderdak, catering en een begeleidend praatje; de beide knotgroepen waren ruim vertegenwoordigd en togen aan het werk. 

Het weer was bijzonder aangenaam; blauwe lucht en met een zonnetje, in de luwte van de Lekdijk was het goed toeven. Ondanks het zachte weer, waren de knotwilgen nog niet uitgelopen, waardoor zij zich makkelijk lieten knotten. Het vrijgekomen snoeihout wordt gestookt in elektriciteitscentrales. 

Dit was de laatste knotdag van het seizoen 2013 - 2014. In oktober gaan we weer aan het werk met het onderhoud van het groen in de buitengebieden.

© Hans Geerlings_knotten01.jpg© Hans Geerlings_knotten02.jpg© Hans Geerlings_knotten03.jpg© Hans Geerlings_knotten04.jpg© Hans Geerlings_knotten05.jpg© Hans Geerlings_knotten06.jpg© Hans Geerlings_knotten07.jpg© Hans Geerlings_knotten08.jpg