dinsdag, 11 maart 2014 08:41

Ruilkring Houten lets go!

26 februari was er voor het eerst een LETS MEET van de Ruilkring Houten. Deelnemers van de Ruilkring kwamen bij elkaar in sociaal cultureel centrum de Meerkoet om elkaar te ontmoeten en voorwerpen en diensten met elkaar te ruilen. De Ruilkring is sinds de activiteitenmarkt in september 2013 flink aan het groeien en heeft inmiddels al bijna 90 deelnemers en ruim 100 advertenties voor voorwerpen en diensten.

Via Cyclos (administratiesysteem van de Ruilkring voor transacties) hebben al heel wat mensen elkaar weten te vinden en hebben al diverse diensten plaatsgevonden en voorwerpen van eigenaar gewisseld. Maar er was ook de behoefte elkaar een keer te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren in het formuleren van vraag en aanbod voor de advertenties in het computersysteem. Na een korte introductie over het ontstaan van de Ruilkring en het uitwisselen van verschillende ruilen die hebben plaatsgevonden, gingen de deelnemers ter plekke voorwerpen ruilen die zij hadden meegenomen.
Onder andere tijdschriften, schoenen, een leren tas en DVD wisselden zo van eigenaar. Na tips over het inschrijven en het met elkaar beantwoorden van vragen vond er een veiling plaats van de diensten die worden aangeboden en gevraagd. Er zijn diverse afspraken gemaakt voor het doen van diensten, variërend van schoonmaken en koken tot familieopstellingen. Het was een heel gezellige, levendige en inspirerende avond, zeker voor herhaling vatbaar.

Inloopcafé Ruilkring; zaterdag 29 maart
Tijd 15:00-17:00 uur
Locatie Eetatelier het Rond 86 in Houten.
Kijk voor meer informatie op www.ruilkringhouten.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.