donderdag, 20 maart 2014 19:36

Zaterdag 14 juni: 10e Loop door Houten

U leest het goed: de 10e Loop door Houten wordt niet op de tweede vrijdag in juni gehouden, maar op de tweede zaterdag. Op vrijdag 13 juni wordt op het WK in Brazilië de voetbalwedstrijd Nederland - Spanje gespeeld. Om er voor te zorgen dat alle deelnemers, vrijwilligers en organisatoren niets van deze wedstrijd hoeven te missen, hebben we de Loop door Houten een dagje verplaatst.

Daarom: Zaterdag 14 juni , de 10e Loop door Houten

Afstanden in 2014 :

  •  Kidsrun ( 600 meter ) voor kinderen van groep 1 t/m 4.
  •  Jeugdloop ( 1300 meter ) voor de kinderen uit groep 5 t/m 8.
  •  Scholierenloop ( 2500 meter ) voor de jeugd uit het voortgezet onderwijs.
  •  5 km.
  •  10 km.

Houten kent veel lopers en door de opbouw van de bevolking een groot potentieel aan lopers, maar Houten is ook door zijn bijzondere infrastructuur met vrije fietspaden zeer geschikt om gastheer te zijn van een volwassen loopevenement. Vandaar dit initiatief om in Houten een jaarlijks loopevenement voor jeugd en volwassenen te organiseren ( elke 2e vrijdag in de maand juni ). Een evenement waar het dorp aan toe is.

De doelstelling van dit evenement is om een leuk en gezellig evenement tot stand brengen , waarbij plezier voor het lopen voor jeugd en volwassenen centraal staat.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Houtenaren om het dorp en haar inwoners beter te leren kennen en meer saamhorigheid te creëren in een ontspannen sfeer. Tot slot wordt ernaar gestreefd meer mensen aan het lopen te krijgen door de drempel laag te houden.

Uitgangspunt is dat de jeugd voor een symbolisch bedrag kan inschrijven. Door de uitstraling van ons evenement ( gezelligheid voorop ) voelt iedere deelnemer zich niet genoodzaakt toptijden te lopen of dure loopkleding aan te schaffen. Goede schoenen zijn uiteraard wel een must.

Vrijwilligers

Voor het organiseren  van zo'n mooi en leuk loopfestijn, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Zij worden ingezet voor bijvoorbeeld:

  • Bemensen van drinkposten
  • Regelen van verkeer en afzettingen
  • Bemensen van inschrijvingstafels
  • Opvangen lopers vóór de start en ná de finish

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger ????
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefonisch: Erwin de Mare 030-6340680

In juni is er een bijeenkomst voor vrijwilligers in het gebouw van de RABObank, aan het Spoor. We zullen u precies vertellen wat er van u verwacht wordt. Ook kunt u aangeven wat wij van u mogen verwachten.

Meer informatie op http://www.loopdoorhouten.nl/