vrijdag, 28 maart 2014 14:12

Mooie ontmoetingen tijdens NL doet

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart stond Houten in het teken van NL doet. Ook ‘van Houten&co’ deed natuurlijk mee. De uitstapgroepen Onbeperkt MEEdoen van 'van Houten&co' zijn samen met Burgemeester de Jong gaan bowlen. Een uitstapgroep is een groep mensen met een (licht)verstandelijke beperking die een keer per maand op zaterdagmiddag onder vaste begeleiding op stap gaan.

Dit initiatief van 'van Houten&co' is er vooral op gericht dat mensen elkaar ontmoeten, hun netwerk vergroten en op een gezellige manier hun vrije tijd invullen. Plezier staat iedere maand weer voorop. Ook dit keer was het een groot succes, zeker ook omdat de deelnemers graag met de burgemeester wilden praten. In mei gaan de uitstapgroepen in het kader van NLdoet nog op stap op uitnodiging van Arval. Jaarlijks biedt Arval een geheel verzorgd uitstapje aan deze groepen en dit is vaak het hoogtepunt van het seizoen. De 'Huiskamergroep' is in het kader van NLdoet naar het Reinaerde Cadeaushop Het Atelier geweest en hebben daar deelgenomen aan een workshop vilten en schilderen.
De werknemers van Het Atelier en de groep ouderen beleefden samen een prachtige ochtend. Er werden mooie vilten broches gemaakt en vogelschalen beschilderd. In de 'Huiskamer" komen ouderen wekelijks bij elkaar en ook hier staat ontmoeten centraal. De Huiskamer is bedoeld voor ouderen die niet meer zo gemakkelijk deel kunnen nemen aan andere activiteiten, omdat ze slecht ter been zijn of omdat deze activiteiten bijvoorbeeld te druk zijn of omdat ze het prettig vinden in een vast kleine groep en vaste begeleiders elkaar te ontmoeten.
Het was een enorm succes met mooie NLdoet-ontmoetingen en zeker voor herhaling vatbaar. Heeft u vragen over de Uitstapgroep of de Huiskamergroep van 'van Houten&co'? Neem dan contact op met 'van Houten&co' Corrie Bransen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 030-7001516