vrijdag, 04 april 2014 10:53

Vrijwilligers gezocht voor Boekspot op station Houten

Binnenkort gaat op station Houten de eerste stationsBoekspot open. Wie in een team wil meehelpen om dit tot een succes te maken kan zich aanmelden als vrijwilliger. Alle vrijwilligers krijgen een sleutel van de Boekspotkast. Zij zorgen samen voor het openen en sluiten, het schoon en netjes houden van de Boekspot. Dat kost maar een paar minuten per keer.

Wat hebben een Boekspot en een station met elkaar te maken?

Een Boekspot is een plek waar bezoekers hun boeken en leeservaringen kunnen delen en waar ze boeken een tweede leven kunnen geven. En in de trein heb je tijd om lekker te lezen. Voor NS is deze Boekspot op het Station een pilot; bij succes zullen er meer Boekspots op stations worden geopend.

Wat zijn Boekspots?

Boekspots zijn kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horeca waar je boeken kunt delen met anderen. Je maakt er iemand blij mee, niet alleen door het boek zelf, ook door de leeservaring die je hebt gehad en kunt delen door deze in het boek te noteren. En je maakt jezelf blij door weer een ander boek mee te nemen.
Boekspots is een initiatief van de Bibliotheken, ondersteund door de Provincie Utrecht, die op deze manier het delen en lezen van boeken tussen gebruikers wil ondersteunen.

Vrijwilligers gezocht

De Boekspot op het Station wordt eind april of begin mei feestelijk geopend. Vrijwilligers die in een team willen samenwerken om de Boekspot te beheren kunnen zich telefonisch of per e-mail aanmelden bij de Bibliotheek Lek - IJssel, Els van Staveren, E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., M. 06 13 35 73 02.
De Boekspot is alle werkdagen open van 7.30 uur tot 19.30 uur. Het openen of sluiten en op orde brengen van de kast kost per keer ongeveer 5 minuten, handig in te passen voor wie regelmatig met de trein reist en 's ochtends vroeg uit Houten vertrekt of na de avondspits in Houten aankomt.

Waarom op het station?

Wat is er leuker dan een boek uitzoeken terwijl je wacht op de trein. Of je kunt het boek dat je net in de trein hebt uitgelezen, achterlaten in de Boekspot.

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=23108-172-0-voorpagina104