maandag, 21 april 2014 12:17

Muziek op Koningsdag

Koningsdag 2014 brengt veel live muziek in Houten. Overdag zijn er vijf bands te zien op OkePop bij de Grund; 's avonds is er een groot feest op het Rond, met live muziek afgewisseld met twee DJs. 

Overdag bij de Grund

 

12:00 - 12:50: 4US

4US is een allround coverband uit Houten/Driebergen van ervaren muzikanten. De groep bestaat sinds november 2012 en wordt gevormd door Sascha op bas en zang, Erik op gitaar, Bas op toetsen en zang en Ruud op drums en zang.

Sinds enkele weken is Marjo de nieuwe leadvocalist. En wat voor een! 4US heeft een transparante sound waardoor ritmische hoogstandjes, sfeerbepalende toetsen en imponerend gitaarwerk de ruimte krijgen. Het repertoire is een mix van hits uit de laatste 40 jaar met een lichte voorkeur voor soul en funk. Voor verdere info, kijk op www.4usband.nl of www.facebook.com/4usband.

13:20 - 14:10: Henk Wilmans en de Rodeo Lasso band

Henk Wilmans en de Rodeo Lasso Showband speelt regelrechte country in je moerstaal. De grootste countryklassiekers en nieuwe eigen hits. Henk heeft de muzikaliteit van de West site storie en raakt je zoals Clint Eastwood met zijn Magnum 45.

Henk Hilmans en zijn Rodeo Lasso Showband bestaat uit: Godfried Boogaard,  Johan Nebbeling, Miep Oude-Aost ,  Hans Abbink, Emilie van Orsouw,  Maarten Kuipers. Voor verdere info, kijk op www.henkwilmans.nl of op Facebook

 

14:40 - 15:30: Cruder

CRUDER is engels en betekent letterlijk ruw en ongepolijst. Deze kernwoorden komen tot uiting in de gevoelige ballads en stevige rock muziek en zijn typerend voor de band. Onlangs was de band te gast bij radio 538 voor een live optreden. In maart wordt er gestart met nieuwe cd opnamen en touren zij het komende jaar door het land.

CRUDER bestaat uit drummer Bas Zwaag, bassist Corné Gietman, slaggitarist Wim Enkelaar, sologitarist Yana Suryana en Zanger Gert-Jan Stevens.Nieuwsgierig? Kijk en luister dan op www.cruder.nl.

16:00 - 16:50: Vagabond

Vagabond is een Utrechtse rockband, opgericht in 2013. Gewapend met stevige gitaarsolo's, inventieve melodieën en pakkende teksten speelt het kwintet de zalen vol. Vagabond is een vijfkoppige band uit Utrecht.

De band bestaat uit zanger Joël Kopp, gitaristen Floris-Jan van der Woude en Stan Marks, bassist Dennis Jongeling en drummer Stef Spitse. De sound komt voort uit inspiraties zoals Jimi Hendrix, Tom Waits en Joe Cocker. 

Live brengt Vagabond het publiek en de muziek samen door een uitbundige performance, in combinatie met improvisatie en de doorleefde stem van zanger Joël Kopp.

Meer informatie op Facebook.

17:20 - 18:00: Rebel Hits Jury 

De boys van Rebel Hits jury hebben sinds december de handen weer ineen geslagen. De ruige gitaar sound, strakke bas en luide drums zorgen voor een heerlijk vernieuwende blues/rock sound met een grunge randje. Deze combinatie wordt afgemaakt door de kenmerkende stem van de zanger.

De drie muzikanten, die Rebel Hits Jury vormen, zijn zeker geen vreemden van elkaar. Na een aantal jaar samen in een andere band te hebben gespeeld, is het nu tijd om als 3-mans formatie verder te gaan. Ze hebben inmiddels wat demo's opgenomen en willen nu zo veel mogelijk optreden. Sander Schenk, Bob de Kruijk en Bob Simons zijn drie zeer ambitieuze, maar vooral ook gepassioneerde jongens die geen uitdaging uit de weg gaan en elke kans grijpen die zij tegenkomen.

Meer informatie op Facebook.

's avonds op het Rond

 

D-sign is vernieuwend, eigentijds en vooruitstrevend. Met een knipoog naar het oudere repertoire zet deze enthousiaste vijfman formatie een show neer waarbij niemand stil kan blijven staan! De naam zegt veel over deze top 40/100 coverband. D-sign is vernieuwend, eigentijds en vooruitstrevend. Dat is ook terug te zien tijdens hun optredens. Dat de muzikanten jong zijn is in dit geval een groot voordeel. Levenslust en speelplezier doet niet onder voor de kwaliteit van de muziek. Bij ieder optreden staat de band vol passie op het podium en dat stralen ze dan ook uit.

Meer informatie op http://d-signlive.com  en op https://www.facebook.com/Dsignlive.

 

Meike van der Veer ontdekte al op jonge leeftijd dat zingen haar grote passie is, ze droomde als klein meisje al van een carrière als zangeres. Haar doel om fulltime te kunnen zingen is inmiddels verwezenlijkt en daar is ze erg trots op.

Meike heeft een dijk van een stem, een warme uitstraling en veel podiumervaring. Zij is een veelgevraagde zangeres en verzorgt optredens in binnen en buitenland. Ook zingt ze in verschillende bands zoals de jazzformatie CINC, de sessieband Joshua’s Tree en in verschillende Bigbands waaronder de Fellows Bigband. Meike’s repertoire is een mix van soul, jazz en pop.

Meer informatie op http://meikevanderveer.nl/ en op https://www.facebook.com/MeikeMusic

  The Gentz bestaat uit Stefan de Kogel en Glen Ritzen, beide afkomstig uit Houten. Eerder waren ze te zien in Enter, waar ook dit fimpje is opgenomen.