donderdag, 01 mei 2014 07:14

Tweeling voor provinciale slechtvalk

De slechtvalk die bovenop het provinciehuis in Utrecht woont heeft twee kuikens gekregen. Via de webcam die op de nestkast gericht staat, waren de kuikens al gesignaleerd. Woensdag 30 april bracht de voorzitter van de Slechtvalkenwerkgroep een bezoek aan de nestkast.

Aan meerlingen uit de provincie Utrecht wordt nu gevraagd om namen te verzinnen voor de slechtvalkentweeling. De twee kuikens zijn gewogen en onderzocht. Het gaat om een vrouwtje en een mannetje van 18 en 16 dagen oud. Ze wegen respectievelijk 675 en 437 gram. De kuikens worden over ruim een week geringd, zodat ze ook na het uitvliegen herkenbaar zijn.
Zolang ze bij de ouders in de nestkast huizen zijn ze te volgen via de provinciale webcam (slechtvalk.provincie-utrecht.nl inloggen met ‘gast’ zonder wachtwoord).

Wie verzint de namen
De slechtvalkentweeling heeft nog geen naam. De provincie Utrecht roept daarom alle meerlingen uit de provincie Utrecht op om namen voor de tweeling aan te dragen. Dit kan, onder vermelding van namen en contactgegevens van de inzenders, tot en met zondag 18 mei op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gedeputeerde Krol zal maandag 19 mei de winnende namencombinatie trekken uit de inzendingen.