woensdag, 07 mei 2014 07:12

Fietsexcursie naar insecten en planten in park Bloeyendael

Op 18 mei organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar maandelijkse excursie per fiets. Dit keer fietsen we naar het 8 hectare groot prachtige park Bloeyendael aan de oostkant van Utrecht. Het park kent een grote diversiteit aan flora en fauna en is het hele jaar door gezegend met een keur van bloemen en planten. In 2011 zijn 50 soorten vogels gespot in het park. Voor libellen is Bloeyendael een prima habitat. 24 soorten zijn er gespot, waaronder twee vrij zeldzame: de vroege glazenmaker en bruine korenbout. Ook is er in de heemtuin een zestiental korven met bijenvolkeren. Een ervaren gids vertelt deze zondag over de insecten en bijen en planten die in park Bloeyendael http://www.bloeyendael.nl/ zijn te zien.
U wordt dan ook van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze tocht. De start van de excursie is om 10.00 uur vanaf het gemeentehuis in Houten. De deelname is gratis. Ook kinderen kunnen aan de excursie deelnemen. Het is ongeveer drie kwartier fietsen naar het park. We gaan in groepen van maximaal tien personen met een gids het park in. Omdat we willen weten hoeveel gidsen beschikbaar moeten zijn, vragen we dit keer zich aan te melden via telefoonnummer 030 6360353 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bij de keuze van uw schoeisel en kleding moet u er rekening mee houden dat we de fietsen achterlaten en over paden wandelen. Controleer na wandelingen door de natuur altijd op teken.