vrijdag, 23 mei 2014 12:22

Zangkoren: meld je aan voor het Korenfestival!

Op zaterdag 8 november 2014 organiseert Aan de Slinger voor de tweede maal een korenfestival voor (kerk)koren, kinder- en jongerenkoren uit Houten en omstreken. Het wordt een gezellige en muzikale dag waarop koren met elkaar kennismaken en elkaar zien optreden. Voor inspiratie en verdieping zijn er verschillende workshops voor alle koorleden. 

Programma

In Theater Aan de Slinger presenteren de koren zich en iedereen heeft dan de gelegenheid om koren te beluisteren. Voor de koren die dat willen, bestaat de mogelijkheid te zingen voor een jury, waarna het koor een juryrapport ontvangt. 

In overleg met enkele vertegenwoordigers van de koren wordt een gevarieerd workshopaanbod samengesteld. Workshopleiders laten koorleden kennismaken met een andere stijl of repertoire of gaan nader in op interpretatie en zangtechniek. Ieder koorlid kan deelnemen aan een workshop en voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid een tweede workshop te volgen. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met het zingen van het ‘Houtens lied’.

Aan de Slinger

Stichting Aan de Slinger zet zich graag in om in samenwerking met de koren dit festival mogelijk te maken. Aan de Slinger biedt ondersteuning op het gebied van sponsor- en fondsenwerving, het maken en bewaken van een begroting, projectleiderschap, aanbod van kwalitatief goede workshops en het faciliteren van ruimte.

Van de deelnemende koren wordt ondersteuning verwacht bij de organisatie, in de vorm van één afgevaardigde per koor in een werkgroep (inschrijving, PR en ondersteuning op de dag zelf). 

Aanmelden

Het Korenfestival vindt plaats op zaterdag 8 november in Theater Aan de Slinger.

Er hebben zich al negen koren aangemeld, maar hoe meer koren, hoe meer plezier! Heeft uw koor belangstelling voor deelname aan het Korenfestival? Stuur dan voor 10 juni een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U ontvangt dan meer informatie over de dag, inschrijving en de koorbijdrage.