vrijdag, 23 mei 2014 07:55

Megacart 2014 in de Heemlanden

Op zaterdag 7 juni vindt er in Houten de MEGACARTA 2014 plaats. Deze prentbriefkaartenbeurs wordt voor de 17de keer georganiseerd door Han Ruyters, eigenaar van Groeten Uit, de enige echte winkel voor oude prentbriefkaarten in Nederland.

Op deze beurs zijn rond de 100 handelaren uit binnen- en buitenland (o.a. Denemarken,Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) aanwezig. Daarmee is het de grootste van Nederland! Tijdens de beurs zullen er meer dan twee miljoen verschillende prentbriefkaarten te zien en te koop zijn.

Naast de vele honderden themakaarten en buitenlandse kaarten is er van bijna elke plaats in Nederland wel een oude ansichtkaart te vinden. Het gaat hier bijna uitsluitend om oude prentbriefkaarten, waarvan het grootste gedeelte van voor 1940 stamt.

Tijdens de beurs in Houten kunt U zien hoe de meest uiteenlopende thema's gevraagd en gezocht worden. U moet niet raar opkijken wanneer er onderwerpen als zigeuners, kikkers, inktpotten, kabouters, hondenkarren, kermissen, bioscopen, varkens, jaartallen, politieagenten enz. langskomen. Daarnaast zijn er ook de, voor een leek, bekendere thema's te vinden zoals molens en kerken. Het bijzondere is dat het merendeel van de kaarten met deze thema's meer dan 75 jaar oud is.

Tijdens Megacarta zijn er niet alleen prachtige kaarten te koop; ze vormen ook de basis van een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van de indringende foto's en afbeeldingen die op ansichtkaarten te zien zijn, wordt een verhaal verteld over de oorlog in Nederland, een meestal onderbelichte kant van de geschiedenis. Te zien zijn onder meer interneringskampen en vluchtoorden.

Tijdens de beurs kunt u uw kaarten door een lid van de Betuwse Prentbriefkaartverzamelaarskring gratis laten taxeren.

De beurs vindt dus op zaterdag 7 juni plaats in de aula en sporthal van College de Heemlanden, De Slinger 48 te Houten. 100 meter van het NS-station Houten.

De beurs duurt van 10 tot 16 uur en de toegang bedraagt EUR 4,50; vanaf 13:00 slechts EUR 1,00.

Voor meer informatie bel 030 - 2 343 343/2 400 291 en 06 52394610 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. check ook www.megacarta.com