vrijdag, 30 mei 2014 08:37

Boekspot op Station Houten

Boekspot op Station Houten Foto: Hans Geerlings

Houten - 30 mei 2014. Sinds enkele dagen is er op het Station Houten een Boekspot geopend. Dit is een plek waar men boeken en leeservaringen kan delen en waar men boeken een tweede leven kan geven. De Boekspot-kast is dagelijks geopend van 07.30 tot 19.30 uur, zodat treinreizigers altijd iets te lezen kunnen hebben.
Boekspots zijn kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horeca waar je boeken kunt delen met anderen. Je maakt er iemand blij mee, niet alleen door het boek zelf, ook door de leeservaring die je hebt gehad en kunt delen door deze in het boek te noteren. En je maakt jezelf blij door weer een ander boek mee te nemen.

Waarom op het station? Lezen doe je in de trein. NS doet als sponsor van de Boekenweek veel aan leesbevordering. Voor NS is deze Boekspot op het Station een pilot; bij succes zullen er meer Boekspots op stations worden geopend. In deze Boekspot werken verschillende organisaties samen: NS Stations, ProRail, BiSC Utrecht en Bibliotheek Lek & IJssel.