maandag, 02 juni 2014 09:14

Nachtvlindernacht op 27 en 28 juni

De Nachtvlindernacht vindt dit jaar op 27 juni plaats. Ook Houten doet mee aan dit landelijke evenement. Iedereen die nachtvlinders van dichtbij wil zien, wordt van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Tijdens de Nachtvlindernacht is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders. De meeste mensen kennen de bruine motten die ’s avonds om de lamp vliegen, maar van dichtbij bekeken blijkt dat veel nachtvlinders juist erg kleurrijk zijn of de meest ingenieuze vleugelpatronen bezitten.

We gaan zoveel mogelijk nachtvlinders van dichtbij bekijken door ze te lokken met verschillende methoden. Tegelijkertijd worden gegevens van nachtvlinders verzameld, waardoor de Vlinderstichting meer inzicht hoopt te krijgen over de verspreiding van veel soorten. De aggregaat die we deze avond gebruiken voor de lamp die de vlinders lokt, wordt dit jaar belangeloos gehaald en gebracht door Ecomove.

De Milieu Werkgroep Houten i s aanwezig op de locatie Nieuw-Wulven vanaf 22.00 uur. U kunt gratis bij deze activiteit aanwezig zijn.
Hiervoor kunt u zich melden bij het bankje langs het Wulverbroekpad. Komende vanaf de ingang bij de Spoorhaag rijdt u het bos in over het Fectiopad om halverwege in het bos rechtsaf het Wulverbroekpad te volgen tot aan de bank op de heuvel. De excursie duurt tot na middernacht.