dinsdag, 24 juni 2014 10:11

Kindermusical ‘Green vs Pink’

Een goed gevulde zaal in Theater Aan de Slinger genoot zondag 22 juni van een kindervoorstelling door leerlingen van het Houtens Muziek Collectief. Het unieke aan ‘Green vs Pink’ was dat de complete musical door kinderen zelf bedacht en geschreven is. De groep deelnemers werkte het hele jaar naar deze dag toe en er werd met zichtbaar veel overgave gespeeld.

In het verhaal kondigde een verveelde koning een wedstrijd aan om nieuw snoepgoed uit te vinden. Er ontspon zich een strijd tussen enerzijds het Verbond voor Roze Koeken en anderzijds het ‘Kamp van de Groenen’ met hun ideeën voor gezonde koeken. Een onhandige goochelaar probeerde de einduitslag te beïnvloeden door vals te spelen via tovertrucs. Tegen de achtergrond van een fleurig handgeschilderd decor werden de gebeurtenissen uitgebeeld door toneelspel in afwisseling met veel eigengemaakte liedjes, dansen en een stevige rap. Een regelmatig terugkerend element in de voorstelling vormden de gezusters N. en S. Ommers van het gefuseerde S.O.S. sjóernaal. Zij deden op komische wijze verslag van alle verwikkelingen.

In de pauze werden publiek en acteurs onverwacht getrakteerd op een leuke actie van Omroep Houten. De makers van het jongerenprogramma The B Side deelden groen-roze koeken uit voorzien van handgemaakte chocolade belettering.

Jaarlijks biedt docent Astrid Bleys in de cursus Kindermusical de mogelijkheid om met veel vrijheid aan de slag te gaan en eigen ideeën uit te werken tot een middagvullende totaalproductie. Bij het instuderen en opbouwen van de voorstelling worden de kinderen achter het toneel geholpen door een groep ervaren jongeren die allerlei ondersteunende klusjes op zich neemt. De hele productie kenmerkt zich door groot enthousiasme en vindingrijkheid.

Kinderen die volgend jaar ook aan de veelzijdige kindermusical mee willen doen kunnen zich opgeven via www.muziekschoolhouten.nl.

musical-0.pngmusical-1.pngmusical-2.pngmusical-3.pngmusical-4.pngmusical-5.pngmusical-6.pngmusical-7.png