zondag, 29 juni 2014 10:53

Loeren bij de Boeren

Zondag 6 juli geniet je tijdens Loeren bij de Boeren een dag lang van goede muziek, verrassend theater en lekker eten. De hoofdlocatie van het festival is het erf van boer Vernooij op de Beusichemseweg 32 in ’t Goy. Om 12.15 uur wordt Loeren bij de Boeren officieel geopend door burgemeester Wouter de Jong met de onthulling van een kunstwerk dat gemaakt is door leerlingen van basisschool de Boogerd in ’t Goy. 

Foto 18 Janne SchraBij boer Vernooij vindt een doorlopend muziekprogramma plaats. Janne Schra & Robin Nolan Trio beloven een mooi optreden met mooie luisterliedjes. Het Broken Brass Ensemble bestaat uit één drummer en zeven koperblazers en was het afgelopen seizoen een ongekende festivalhit. De basis is traditionele New Orleans-brass, vermengd met hiphop, balkan, funk, blues en een bak energie. Daarnaast laat Houtens talent zien wat ze in huis hebben. Denk aan de jongens van the Slick and the Suited, die tijdens de opening van het amfitheater de Droomcirkel iedereen aan het dansen kregen. Vanaf Boer Vernooij vertrekt om 13.45 en 15.45 de kersentrein die de bezoeker meeneemt naar twee locatievoorstellingen in de stal bij boer Vernooij en in en om de vijver van Landgoed Wickenburgh. Daarnaast is er heerlijk eten; je kunt je eigen slowkoffie maken, en aan het einde van de dag aanschuiven bij de BoerenBarbecue.

Kinderenprogramma Loeren bij de Boeren

KnolDamour03 bySuperhalloVoor kinderen valt er de hele dag wat te beleven. Zo is er een theatrale installatie ‘de Knol d’ Amour’, waarbij je op reis kunt met een aardappel en uiteindelijk een heerlijk frietje kunt eten. Daarnaast vertelt Bastiaan de spannendste verhalen, schrijf je een BoerenBrief naar huis en maak je een lekker taartje met kersen uit de kersenboomgaard. Ook kunnen kinderen binnen 15 minuten een liedje maken en opnemen. Vervolgens kan je het liedje downloaden en terug luisteren. Deze liedjes zijn heel persoonlijk, soms grappig en gaan over alles wat je bezighoudt in je dagelijkse leven. 

Tour mee met de kersentrein

Vanaf boer Vernooij vertrekt om 13.45 en 15.45 een kersentrein. Deze brengt je naar de locatievoorstellingen van Loeren bij de Boeren. De Houtense theatermaker Mayon van der Klei treedt op in de koeienstal van boer Wouters met haar theatergroep Van Vrouwen. Stap vervolgens weer in en beleef de locatievoorstelling op Landgoed Wickenburgh van theatergroep De Kwekerij.

Boer Wouters – Oostrumsdijkje 2

Aanvang voorstelling: 14.00 uur en 16.00 uur
Theatergroep Van Vrouwen staat hier op het programma met hun humoristische voorstelling Esthers. Esthers is een voorstelling over hebzucht en vriendschap. Over twee keer een half nest. Over lieveheersbeestjes die aan de binnenkant van de buik kriebelen en alles veranderen. Op weg naar boer Wouters kom je langs theatergroep Splinter die vandaag op Camping All-in te vinden zijn.

Landgoed Wickenburg – Wickenburgseweg 17

Aanvang voorstelling: 14.45 uur en 16.45 uur
De geschiedenis van dit prachtige familielandgoed gaat terug tot het jaar 1300! Tijdens Loeren bij de Boeren wandel je mee met theatergroep De Kwekerij. Onder de titel Landlopers maakt De Kwekerij in en om de vijver van Landgoed Wickenburg speciaal voor deze locatie een voorstelling met muziek, dans en theater.

 Loeren bij de Boeren is een laagdrempelig festival, waar geen entree wordt geheven. Dit is alleen mogelijk door uw vrijwillige bijdrage op de dag zelf in de desbetreffende spaarvarkens. We danken uw hartelijk voor uw bijdrage.

Streekmarkt en theater

Bij Landwinkel de Lindeboom op de Beusichemseweg 22 stond vroeger herberg en doorrijschuur De Laetste Stuyver. Net als toen kun je er vandaag ook heerlijk eten en drinken! Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn de meest bijzondere producten uit de Rijnstreek op de streekmarkt te vinden. Daarnaast zal theatergroep Het Schellinkje de bezoekers verrassen met een hilarische eenakter op het terras van Landwinkel de Lindeboom. Maar ook onderweg vermaken zij de bezoekers in de kersentrein.

Het volledige programma is te vinden op www.loerenbijdeboeren.nl