zondag, 06 juli 2014 18:27

Loeren bij de Boeren

Loeren bij de Boeren Foto: Hans Geerlings

’t Goy - 6 juli 2014. Op het erf van Boer Vernooij in ’t Goy is het Festival Loeren bij de Boeren door burgemeester Wouter de Jong geopend. Dit was gelijk de hoofdlocatie van het festival, waar o.a. verschillende optredens en kinderactiviteiten te zien en te beluisteren waren. Zo opende zangeres Janne Schra het muzikale gedeelte van het festival met een serie heerlijke luisterliedjes, waarbij ze begeleid werd door 2 leden van het Robin Nolan Trio.

Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten zoals de Houtense verhalenverteller Bastiaan Smits, en konden zij ook nog boerenbrieven schrijven, taartjes versieren, en het verhaal achter de aardappel zien horen en beleven. Op het Houtens Talent Podium kon men verder verschillende talenten beluisteren waar onder ook Suzan Vernooij, de dochter van Boer Vernooij.

Met de Kersentrein konden de kinderen en hun begeleiders naar verschillen andere locaties gaan, om daar in een van de stallen van Boer Wouters te genieten van het theaterstuk Esthers, van theatergroep Van Vrouwen. Vervolgens bracht het treintje ook een bezoek aan Landgoed Wickenburgh waar theatergroep De Kwekerij, de bijzondere locatievoorstelling ”Landlopers” aan het publiek voorschotelde. Onderweg deed het treintje ook nog Camping All-in aan, een theaterstuk van theatergroep Splinter, en werden de reizigers getrakteerd op een Pop-up dans van Shine.

Foto’s: Hans Geerlings