zondag, 27 juli 2014 12:15

Ontdek de waterlinie nu ook per kano!

: Leden van de Toeristische Kano Bond Nederland openen de kano-doorgang onder de nieuwe brug.] : Leden van de Toeristische Kano Bond Nederland openen de kano-doorgang onder de nieuwe brug.]

Twee nieuwe kanomogelijkheden Eiland van Schalkwijk. Het de komst van een nieuwe brug bij de Schalkwijkse Wetering, is het  nu mogelijk om vanaf het Streektransferium Linielanding kanotochten te maken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De kanoroutes voeren u door het prachtige polderlandschap van het Eiland van Schalkwijk en langs  forten en verdedigingswerken.

De plaatsing van de nieuwe brug was noodzakelijk omdat de oorspronkelijke brug te laag was voor kanovaarders. Dankzij medewerking van de familie Bos (eigenaar van de brug) en twee Schalkwijkse bedrijven Van Schaik en Schevers was het verwijderen van de oude brug en plaatsing van het nieuwe frame voor de brug in één dag klaar. In aanwezigheid van wethouder Herman Geerdes en alle betrokkenen is afgelopen donderdag de nieuwe kano-doorgang feestelijk geopend. Nu is het mogelijk om vanaf Streektransferium Linielanding via de Schalkwijkse Wetering naar Schalkwijk te kanoën.
De kanoroutes zijn één van de activiteiten om een breed publiek te laten genieten van
de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarom worden samen met bewoners, ondernemers en grondeigenaren stapsgewijs activiteiten en arrangementen ontwikkeld. De samenwerking met verschillende partijen, waaronder de Toeristische Kano Bond Nederland, heeft geleid tot twee kanoroutes: een route naar Lunet aan de Snel en een route naar de Tuinen van Jonkheer Ram. Beide routes zijn heen en terug circa 12,5 kilometer.

Bent u nieuwsgierig naar de routes, maar heeft u zelf geen kano? Dan kunt u een kano huren bij Streektransferium Linielanding (langs A27.afslag Nieuwegein). Kijk voor meer informatie op
www.haje.nu/restaurant-nieuwegein.