zondag, 27 juli 2014 12:47

TTheecafé bij Makeblijde

Op zaterdag 9 augustus is er weer een TTheecafé van Eetbaar Houten, onderdeel van Transition Town Houten. Dit keer zijn we bij het Voedselbos in Makeblijde. In Houten ligt één van de zes voedselbossen van Nederland. In een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbare gewassen te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Beleef het mee, en zie en hoor wat op deze mooie plek gebeurt.
Vanaf 13.30 uur is de inloop bij De Schuilhut op het terrein van Makeblijde en kan je op eigen gelegenheid de tuin bekijken. Om 14.30 uur geeft de ontwerper en beheerder van het Voedselbos, Xavier San Giorgi, een rondleiding. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit initiatief en met Transitions Towns Houten.
De Schuilhut heeft een eigen ingang aan het fietspad De Lobbendijk (bij het bruggetje met vlaggen). Hier kan je kennismaken met TTHouten en de werkgroep Eetbaar Houten. Ontmoet andere mensen die bezig zijn met duurzaamheid, streekproducten en moestuinen. Welkom!   De tuin sluit om 16.00 uur.

Meer info: http://tthouten.wordpress.com en www.foodforestry.nl