donderdag, 14 augustus 2014 19:52

Kunst: lezing Marlene Dumas

Op donderdagavond 9 oktober neemt kunsthistorica Lisette le Blanc u in een lezing mee door het werk van kunstenares Marlene Dumas.
In de lezing krijgt u meer achtergrondinformatie over deze kunstenares en de tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. U dient zich hiervoor aan te melden bij Cursus&co: www.cursusenco.nl.
Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.

In het Stedelijk Museum in Amsterdam vindt van zaterdag 6 september tot en met zondag 4 januari de expositie plaats van het werk van Marlene Dumas: 'The Image as Burden'. Voor het eerst in haar carrière worden haar belangrijkste werken in een solotentoonstelling geëxposeerd. U kunt meer dan honderd van haar werken bewonderen; vanaf eind jaren zeventig tot en met nu. Marlene Dumas is in 1953 in Kaapstad geboren en wordt op dit moment beschouwd als een van de meest invloedrijke en belangrijke schilders.