vrijdag, 22 augustus 2014 00:00

Trekkertrek Schalkwijk


Pulling Team Schalkwijk houdt op zondag 31 augustus weer een trekkertrek. De Trekkertrek vindt plaats op het terrein aan de Overeind 33. Naast de wedstrijd waaraan ruim 100 trekkers deelnemen, is er ook van alles te doen voor de kinderen. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur.

Bij een tractorpulling wedstrijd gaat het erom met een trekker een zogenaamde sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand te verplaatsen. Er wordt getrokken op een speciaal voor dit doel geprepareerde aarden baan. In de standaardklasse rijden, de naam zegt het al, standaard landbouwtractoren, die echter moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Om een lichte trekker dezelfde kansen te kunnen geven als een zware, zijn de machines onderverdeeld in gewichtsklassen. Er wordt niet gekeken naar het vermogen van de standaard tractor, maar naar gewicht.
De meeste tractoren in de sportklasse en de lichtere standaardklassen rijden uitsluitend voor het tractorpulling. In de sportklasse mogen kleine aanpassingen / verbeteringen aan de techniek van de machines worden gedaan. In de super sportklasse zijn de reglementen in dat opzicht een stuk soepeler en mag er flink worden verbouwd, ook aan en in het motorblok...