zaterdag, 23 augustus 2014 00:00

Magic Circus, het Stadscircus

Hoezo participatie-samenleving? Amme Hoela! Voorlopig rommelt half Nederland eenzaam achter de smartphone. Terwijl we het toch echt samen moeten doen. Magic Circus verbindt artiesten en publiek op meeslepende wijze in de nieuwe voorstelling Knits!

Het toverwoord van de laatste troonrede was “participatiesamenleving”. Maar sinds wanneer kunnen politici toveren? Zoiets moeilijks moet je aan de professionals van het Magic Circus overlaten.

Daarom neemt Magic Circus het voortouw. Artiesten moeten namelijk alles samen doen, anders bereiken ze niks. Ook al doe je een solonummer, er is altijd een andere artiest die met een vangnet klaar moet staan. Zo’n net wordt letterlijk gebreid in de voorstelling Knits. Tientallen meters groot. Dat moet wel, want er zijn heel wat artiesten met een stortvloed aan spectaculaire en gevaarlijke kunststukjes.

Luchtnummers aan netten, strapaten, doeken en trapezes, jongleurs, acrobaten op de grond en op de fiets, dierlijke verrassingen, live muziek en natuurlijk clown Jofri met louter nieuwe lachwekkende situaties.Magic Circus

De naam Knits! Is afgeleid van het Engelse “to knit” En dat betekent niet alleen toegeven aan de nieuwe hype breien, maar ook samenvoegen en verbinden.

Al bijna 20 jaar is Magic Circus het Amsterdams Stadscircus. Een circus dat met een modern theaterachtig programma in de parken en op de pleinen van de stad opduikt. Het Amsterdamse succes wordt inmiddels naar andere grote steden geëxporteerd.
Een stadscircus straalt kracht en dynamiek uit. Dit jaar nog extra versterkt door de medewerking van jonge artiesten afkomstig van de nieuwe Nederlandse Circusacademies.

Met vereende krachten bouwen internationaal gekwalificeerde artiesten aan een voorstelling die aantoont dat je samen veel verder komt dan alleen. Samen met je collega’s, maar ook samen met het hooggeëerde publiek.
Participatiesamenleving? Geen probleem als je zorgt dat alles Knits is.

Voorstellingen

Muren - Park Schoneveld
Dinsdag 26 t/m donderdag 28 augustus

Centrum - Het Rond
Van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus

Grassen - Mossen
Braakliggend gebied Krommerslootpad/Overdamspad. Tegenover Dwerggras nr. 13
Dinsdag 2 en woensdag 3 september

Schalkwijk - Manifestatieterrein
Donderdag 4 september

Aanvang 16.00 uur
Kassa open een uur voor aanvang
Duur voorstelling 100 minuten

Info & tickets: www.magic-circus.nl