maandag, 01 september 2014 00:00

Volg de Heldenroute!

Ontmoet échte Houtense Helden op de Activiteitenmarkt van 6 september.

Afgelopen maart trokken de Houtense Helden in het oude politiebureau aan De Slinger 2. Ook werd met vereende krachten een amfitheater gebouwd en bloemen- en moestuinen aangelegd. Omdat de coöperatie Houtense Helden zich inzetten voor cultuur, creativiteit en inspiratie voor heel Houten presenteren zij zich zaterdag 6 september op én rond de Activiteitenmarkt. Via de Heldenroute nemen ze je mee op een culturele reis door het Slingergebied.

Uitbreiding Activiteitenmarkt

Dit jaar is de Activiteitmarkt groter dan ooit. Naast alle activiteiten op het Rond is er van alles te doen rond het Slingergebied. Daar presenteren de Houtense Helden zich op hét cultuurplein van Houten.
De ‘Heldenroute’ neemt je mee dwars door de Bibliotheek, langs Slingertuinen, Podiumcafé De Bak, oude politiecellen, Seats2Meet en de Droomcirkel tot aan Theater aan de Slinger.

Op al deze locaties vind je een cultureel programma met zang, dans, kunst en cultuur. Van ‘#celfies’ maken in de politiecellen tot een workshop beeldhouwen, open kunstateliers en ontspannende yoga. Wil je ook een Houtense Held worden? Kom dan praten bij Seats2Meet over jouw en onze plannen voor cultuur in Houten. Kleine Houtenaren kunnen luisteren naar heldenverhalen in de Bibliotheek en zich laten schminken tot hun eigen favoriete held in het oude politiebureau.

Flyer Houtense Helden - voorkant tbv Activiteitenmarkt

Ruimte aan Houtense cultuur

Het idee voor Houtense Helden ontstond medio 2012 vanuit de lokale samenleving. De gemeente Houten en provincie Utrecht ondersteunen het initiatief van harte. Niet door subsidies te geven, maar wel door ruimte en mogelijkheden te bieden. Om zijn betrokkenheid te tonen start op zaterdag 6 september om 12.00 uur wethouder Jocko Rensen (gemeente Houten) zijn bezoek aan de Activiteitenmarkt in het oude politiebureau. Ook van de provincie Utrecht zal een vertegenwoordiger aanwezig zijn. Bij Seats2Meet schuiven zij aan tafel voor een openbaar interview. Kom langs en praat mee over de culturele toekomst van Houten!

Voor en door alle bewoners van Houten

Sinds april 2013 is Houtense Helden een coöperatie van ruim 50 organisaties, ondernemende bewoners en kunstenaars. “Een held is iemand die lef heeft en er durft te zijn, die bijdraagt aan een grotere zaak.” Dat is precies wat Houtense Helden voor ogen hebben. Zij zetten zich in om Houten een cultureel hart te geven. In en rond het Slingergebied maken de Helden zich sterk voor cultuur, creativiteit en inspiratie voor heel Houten. Zij zoeken verbinding, co-creaties en samenwerking met andere helden om hun missie uit te voeren. Meer weten? Kijk op www.houtensehelden.nl

Meer in deze categorie: « Koffieplus Vier samen Burendag! »