maandag, 01 september 2014 00:00

Vier samen Burendag!

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds en iets leuks doen voor elkaar en de buurt.
Gezellig koffiedrinken of lekker BBQ ′en. Een zeskamp houden. Samen klussen in de straat. Mogelijkheden genoeg om Burendag te vieren.

houtenburen2014Wie in september wil meedoen aan Burendag Houten kan zich aanmelden op www.burendaghouten.nl en daar ideeën opdoen. Er zijn al een een flink aantal aanmeldingen, maar er kunnen er nog veel meer bij! 
Lokale ondernemers die de dag willen ondersteunen, kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De feestelijke dag is een initiatief van Douwe Egberts en vindt dit jaar voor de negende keer plaats onder het motto "Koppen bij elkaar". Burendag blijkt populair in de gemeente. Jaarlijks bedenken steeds meer Houtenaren originele plannen om iets te organiseren.
Dat het zo aanslaat, vindt coördinator Gersom Westerkamp van Burendag Houten 2014 niet verwonderlijk. "Burendag is laagdrempelig en biedt dé gelegenheid om mensen uit je buurt op een relaxte manier te ontmoeten. Zelfs als je weinig tijd hebt, kun je iets eenvoudigs  bedenken om samen te doen. Zet bijvoorbeeld gewoon even een kannetje koffie en nodig de buren uit in je achtertuin."