donderdag, 04 september 2014 00:00

Ondernemersavond over aanbestedingen bij gemeenten

Op 18 september organiseert de gemeente Houten in samenwerking met het Economisch Platform Houten een ondernemersavond met tips en trucs voor slim inschrijven bij gemeenten. Op deze interactieve netwerkavond kunnen praktische workshops worden gevolgd over aanbestedingen bij gemeenten.

Ondernemers worden geïnformeerd over het actuele aanbestedingsbeleid van de gemeente Houten en is er gelegenheid om hierover met de gemeente van gedachten te wisselen.

Vragen over aanbesteden bij gemeenten? Kom naar deze avond in het gemeentehuis!

De bijeenkomst begint om 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop). Wethouder Herman Geerdes (economische zaken) opent de avond. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gemeente Houten en de ondernemersverenigingen uit Houten overleggen vier keer per jaar met elkaar over economische onderwerpen in het Economisch Platform Houten. Op 6 april 2014 heeft het Economisch Platform Houten een politiek debat georganiseerd waarbij speerpunten door ondernemers aangedragen zijn. Het college zet zich in voor het ondernemerschap in Houten. Ze laat in haar beleidsakkoord nadrukkelijk zien te luisteren naar de door ondernemers aangedragen onderwerpen. Het college zet in op minder regels en meer ruimte voor ondernemerschap en initiatief. Voor ondernemersinitiatief is een accountmanager beschikbaar met voldoende kennis en bevoegdheid. Bij aanbesteding wordt gezorgd voor zoveel mogelijk een match tussen een lokale vraag en een lokaal aanbod. Het college zet zich in om jeugdwerkloosheid te bestrijden door lokale ondernemers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen en in het eigen aanbestedingsbeleid rekening te houden met werkzoekenden.