dinsdag, 09 september 2014 00:00

Vierde Editie Imkers Project met spanning en gezelligheid

Vierde Editie Imkers Project met spanning en gezelligheid Imre Copier

Houten was in beweging deze zaterdag. Natuurlijk was er de activiteitenmarkt, maar even verderop gebeurde ook nog wat anders, namelijk het Imkers Project. Een evenement georganiseerd door- en voor jongeren, met onder andere een skatewedstrijd. Dus baande Onshouten.nl zich een weg door de drukte van de activiteitenmarkt om ook even een kijkje te nemen. Op weg naar de skatebaan in het Imkerspark.

Het is druk op de skatebaan, waarop constant beweging te zien is. Een wedstrijd wordt gehouden in 2 leeftijdscategorieën: tot en met 15 jaar en vanaf 16 jaar en ouder. Er vallen mooie prijzen te winnen, zoals een skateboard en zelfs prijzengeld. Er wordt hard gestreden, maar tussendoor is er ook veel ruimte op de baan om lekker vrij te bewegen. Een omroeper praat het geheel op een spontane manier aan elkaar en een dj zorgt voor de passende achtergrondmuziek.

Ietsje verderop staan ook nog kinderactiviteiten opgesteld, waaronder een springkussen. Een graffiti kunstenaar spuit zijn creaties op een “muur” en geeft op vermeldde tijden ook instructies aan hen die het ook eens willen proberen. Aan eten en drinken is ook gedacht. Aan de bar kan men onder andere koffie, bier en fris kopen. Ook staat er een barbecue opgesteld, waar lekkere hamburgers liggen te bakken. Later die avond zou nog een afterparty worden gehouden, met natuurlijk veel muziek.

De vierde editie van het Imkers Project was spannend voor de skaters en er heerste een gezellige sfeer, waardoor het ook voor de bezoekers een geslaagd evenement was; een mooi rustig tegenwicht voor de gigantische drukte op het winkelcentrum.

Imkersproject 2014-0.jpgImkersproject 2014-1.jpgImkersproject 2014-2.jpgImkersproject 2014-3.jpgImkersproject 2014-4.jpgImkersproject 2014-5.jpgImkersproject 2014-6.jpgImkersproject 2014-7.jpgImkersproject 2014-8.jpgImkersproject 2014-9.jpgImkersproject 2014-10.jpgImkersproject 2014-11.jpgImkersproject 2014-12.jpg