maandag, 08 september 2014 00:00

Repaircafé Houten verhuisd

Het is inmiddels drie jaar geleden dat het Repaircafé Houten geopend werd. Ondertussen zijn er 20 vrijwilligers, allemaal met hun eigen specialiteit, die klaar staan om kapotte spullen te repareren. Dat varieert van een professionele kleermaker tot reparateurs van huishoudelijke spullen; een klokkenmaker, een meubelmaker, maar ook een computerreparateur.

Allemaal dragen zij enthousiast bij aan het motto van het Repaircafé: ‘Weggooien? Mooi niet’.
In de drie jaar dat het Repaircafé in Houten actief is, zijn er meer dan 1000 artikelen aangeboden, waarvan er ongeveer 700 gerepareerd werden. Er is een actief uitwisselingprogramma van kennis met andere Repaircafés door het hele land. Een voorbeeld hiervan is de workshop ‘Senseo repareren’, die binnenkort op het programma staat.

Repaircafé Houten heeft vanaf zaterdag 13 september 2014 een nieuw onderkomen.
U bent vanaf deze zaterdag elke tweede zaterdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, van harte welkom in de oude basisschool:

 Putterhaag 2 in Houten Noord Oost

We zijn van 11:00 tot 15:00 geopend. Maar om zeker te zijn dat u geholpen kan worden en dus teleurstellingen te voorkomen is het verstandig voor 14:30 aanwezig te zijn.

Tijdens een Repaircafe kunnen inwoners van Houten en directe omgeving met hun kapotte spullen naar het Repaircafé in de Stadswerkplaats komen waar deskundige vrijwilligers zullen proberen die spullen te repareren. Die reparatiediensten worden gratis aangeboden. Alleen als er vervangende onderdelen nodig zijn dan dienen de kosten daarvan ter plekke te worden afgerekend. Om kleine verbruiksartikelen te kunnen bekostigen wordt echter een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Wil u graag meer informatie stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .