donderdag, 25 september 2014 00:00

Inspirerende lunchlezing

Afgelopen woensdag hield Willem Lageweg, directeur MVO-Nederland, een lunchlezing voor de partners en sympathisanten van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. Directeuren en managers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en een wethouder van de gemeente luisterden vol aandacht en gingen met de heer Lageweg in debat.

Het verhaal van de heer Lageweg was vooral een pleidooi voor gedragsverandering en een circulaire economie. De heer Lageweg liet tal van succesvolle voorbeelden zien en inspireerde de toehoorders om in de eigen organisatie het mvo- en mbo-beleid continue op het netvlies te houden. Volgens Lageweg verschuift mvo steeds meer naar svo: samen vernieuwend ondernemen, waarbij samen staat voor ketenpartners, sector, publiek en privaat.

Het was een waardevolle lunchbijeenkomst. Niels van Dongen, voorzitter PMO vatte de middag als volgt samen: Het gaat erom het grote verhaal van de wereldproblemen in het klein te kunnen vertalen om deze vervolgens samen op te schalen naar iets groots.

De volgende activiteit van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is de jaarlijkse Meet&Match. Een ontmoetingsevenement waar bedrijven, organisaties en gemeente met gesloten beurzen elkaar helpen. De Meet&Match is dit jaar op 13 november. Informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.