zaterdag, 04 oktober 2014 00:00

Uitvaartbeurs Afscheid Dichtbij

Uitvaartbeurs Afscheid Dichtbij Foto: Hans Geerlings

Houten - 4 oktober 2014. Uitvaartbeurs Afscheid Dichtbij. In het Oude Dorp werd zaterdag een uitvaartbeurs gehouden waarbij de bezoekers allerlei inspiratie konden opdoen om een mooi afscheid te organiseren voor de overledene.

De beurs begon met een bonte stoet van verschillende mogelijkheden van uitvaartvervoer zoals lijkwagens, lijkbussen en lijkkoetsen. De stoet vertrok van Het Rond en ging richting Oude Dorp. Daar kon men kennis nemen van de verschillende uitvaartproducten, maar ook werden er workshops gegeven, kon men bij de kramen zien welke producten er te koop zijn, zoals sieraden, bloemen en kaarten, maar ook rituele begeleiding en uitvaartfotografie. Verschillende uitvaartverenigingen en bedrijven die de uitvaartverzorging doen waren vertegenwoordigd.

De grootste aandacht ging toch uit naar een demonstratie van een traditionele Surinaamse uitvaart. De dragers van 'Wi kan doe' gaven een demonstratie van een traditionele Surinaamse uitvaart compleet met zang en dans en muziek terwijl de baar op de schouders gedragen wordt door 6 dragers, om de overledene symbolisch nog één maal boven de mensen uit te tillen.
Foto: Hans Geerlings

© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs01.jpg© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs02.jpg© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs03.jpg© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs04.jpg© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs05.jpg© Hans Geerlings_Uitvaartbeurs06.jpg