vrijdag, 17 oktober 2014 00:00

Knuffelgoeroe Amma komt naar Houten

Mata Amritanandamayi, beter bekend als Amma, komt drie dagen, van 23 tot en met 25 oktober, mensen omhelzen en inspireren. De EXPO Houten aan de Meikade 24 wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot Indiase tempel. Entree gratis.

Moeder Amma, de Knuffelgoeroe, zoals ze ook wel wordt genoemd, reist al veertig jaar de wereld over om miljoenen mensen te omhelzen. Amma komt jaarlijks naar Nederland om hier duizenden mensen in haar armen te sluiten. Amma is populair, niet alleen onder de Hindoes, maar over de hele wereld. Ze maakt geen onderscheid, iedereen is welkom.

Amma sluit iedereen met dezelfde liefde en intensiteit in haar armen, zoals een moeder die al haar kinderen even lief heeft. Alles is afkomstig uit dezelfde bron. Amma’s boodschap is liefde & compassie. Welke religie mensen aanhangen, maakt Amma niet uit, het gaat om de essentie: Dharma. Dat is de werkelijke waarde van de religie, de kern.

Amma ziet in iedereen hetzelfde goddelijke bewustzijn. Geschat wordt dat Amma al meer dan 32 miljoen mensen in haar armen heeft gesloten. Vaak vraagt men Amma hoe zij het volhoudt om dag in dag uit mensen te omhelzen. Amma’s antwoord daarop is: “Zolang er mensen in de wereld zijn die troost nodig hebben, zullen mijn armen naar ze uitreiken. Echte liefde is een onuitputtelijke bron.”

Amma is geboren in een arm vissersgezin in Zuid-India. Als kind reikte ze al uit naar de zieken en armen in haar omgeving. Haar inspiratie om mensen te troosten en te helpen werd haar levensdoel. Amma geeft dan ook niet alleen darshan, haar boodschap van liefde en mededogen is zichtbaar in de honderden liefdadigheidsprojecten die onder haar leiding zijn ontstaan. Kijk voor meer info op: www.amma.nl